Sziasztok!

Éppen aktuális a téma, amit most szeretnék megosztani veletek. Körülbelül egy órája voltunk a Margitszigeten a Margit Terasz Étteremben. Ez egy szezonálisan nyitva tartó étterem a világítótorony lábánál. Tavaly már nézegettem az étlapot, hogy jóféle ételek vannak és ki kéne próbálni, Áron egy kicsit húzta a száját. Ő inkább ment volna ismét Okay Italiaba. Hát hallgatnom kellett volna rá.

PB109661

Kezdjük a legelején! Amikor odamentünk egyből kerestünk egy kétszemélyes asztalt. A legelső dolog, ami megütötte a szemem az az abrosz állapota volt, hiszen az étlap minden fogásának a nyoma megtalálható volt rajta. Jó, gondoltuk nem az abroszon fogunk problémázni. Miután megérkeztünk és leültünk az asztalunkhoz, rögtön utánunk érkezett egy kb. 8 fős turista társaság, akiket egyből asztalhoz kísértek és fel is vették a rendelésüket, minket várattak.

Egy negyed órás várakozás után jött oda az egyik pincér, hogy kérünk-e étlapot. Hát nem is tudom egy étterembe az ember leginkább azért megy, hogy egyen valami finomat. Megkaptuk az étlapot, majd ismét egy 10 perc várakozás után odajött egy másik pincér aki a “No, akkor mi legyen?!” felszólítással kérdezte meg, hogy mit szeretnénk enni. Már akkor motoszkált a fejemben, hogy fel kéne állni és megköszönni az eddigi “kedvességet”. de gondoltam adok a helynek egy esélyt, hátha a kaja jobb lesz, mint a kiszolgálás. Áron már az elején megjegyezte, hogy nem tetszik neki a hely, de nem volt túl erőszakos, hogy menjünk.

Tévedtünk! Az ételek is olyanok voltak, mint a kiszolgálás. A pincérek rendre felcserélték, hogy melyikünk mit kért, de ez a kisebb gond volt. A nagyobb gondok ott kezdődtek, hogy a gulyáslevest hidegen kaptuk meg, ami tele volt hatalmasra vágott zsíros húsokkal. Még mielőtt elindultunk volna nagyon gondolkodtam, hogy marhapörköltet egyek, de ezek után nem bántam meg, hogy nem azt rendeltem. Szerencsére egy rántott csirkemell filén nincs mit elrontani. Áron annál rosszabbul járt, mert ő parmezános csirkemellet kért, amire azt mondta, hogy köze nem volt hozzá, sokkal inkább egyszerű trappista sajtra hasonlított.

A higiénia terén nem csak a korábban említett abrosz volt a problémánk, ezen kívül az italunkhoz valami rettentően mocskos poharakat kaptunk, szerintem el sem voltak mosogatva. Személyes kedvencem a rúzsfolt volt a poharam szélénél. Továbbá a kiszolgálás terén is van még mit fejlődniük. A számlán fel volt tüntetve 15% felszolgálási díj és én ilyen esetben csak annyi borravalót hagyok, ami a következő százas értékig kerekíthető. Most is így tettem, aminek következtében a pincér elég csúnya pofákat vágott.

Összegezve az egészet sajnos azt kell mondanom, hogy egy hatalmas csalódás volt számunkra ez a hely és több, mint valószínű, hogy többet nem jövünk ide. Senkinek nem ajánlom!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s