Sziasztok!

Remélem jól vagytok. Itt van a vasárnap, holnap hétfő és munka. Ez a piros betűs ünnep jól kitolt velünk, hogy vasárnapra esett most. 😀 Ma az ünnep alkalmából sikerült a szüleimet rávenni, hogy jöjjenek el velem Budapestre és kiránduljunk egy jót.

Ugye a mai napon az állami fenntartású múzeumok ingyenesen látogathatók és eredeti tervek szerint az Iparművészeti múzeumba mentünk volna, viszont anyukám szerette volna megnézni a légi és vízi parádét a Dunán, így egy kicsit módosítottuk a tervet. Apukám szeretett volna a parlamentbe menni, de a kilométeres sort nem akartuk kivárni csak azért, hogy a Szent Koronáig beengedjenek minket.

A parádé 10 órára volt meghirdetve, de kb. egy 20 perces késéssel kezdődött csak és a rossz időjárás miatt több eleme is elmaradt. Amúgy tényleg elég borongós volt az időjárás, de szerencsére nem esett az eső. Körbenéztünk a Várkert bazár környékén, majd sétáltunk egy jót. Elindultunk a Vörösmarty térre, hogy keressünk egy kávézót, majd eszembe jutott, hogy a Váci utcán van egy Café Frei, ahol nagyon finom maui cappusinot ittam, de útközben benéztünk a Hard Rock Caféba is. Apám megelégelte, hogy mindig azt mondom, hogy szeretnék egy Hard Rockos pólót, de sosem veszem meg mert sokallom az árát, így megvette nekem, hogy végre befogjam a számat. 😀

Hosszas sétánk után elvittem őket a Westendbe, hogy megmutassam nekik a kedvenc olasz éttermem az Okay Italiat, ahol mindhárman nagyon finom pizzákat ettünk.

Ezután gondoltam elfogyaszthatnánk egy sütit valahol. A választásunk a ma újranyíló Hauer cukrászdára esett. Már több éve, hogy napi szinten járok a Hauer előtt és mindig szomorúan néztem, hogy egy ilyen régi, szép cukrászda hogyan lehet zárva, majd júliusban láttam az indexen, hogy ma újranyílik.

IMG_2783

Nagy lelkesedéssel indultunk meg a cukrászda felé és még a hosszú sor sem tántorított vissza. Ezek után egy kis csalódás ért. A hely nagyon szép, a sütik finomak, viszont az árak nagyon magasak és a kiszolgálás nagyon lassú és szervezetlen.

Kirándulásunkat a Margitszigeten zártuk, ahol megnéztük a szökőkút 15 órai rövidke műsorát, majd visszaindultunk a Déli pályaudvarra. Én nagyon jól éreztem magam, mert rengeteg energiával tölt fel, ha a fővárosban lehetek és annak is örülök, hogy ezt az életérzést egy kicsit szüleimmel is meg tudtam osztani annak ellenére, hogy nekik túl sok Budapest. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s