77816539Sziasztok!

Manapság már Magyarországon is a legtöbb nagyobb Tesco áruházba elérhetők az önkiszolgáló pénztárak. Nálunk Komáromba is telepítettek ilyeneket, amik nagy népszerűségnek örvendenek. Ma, mielőtt elindultam volna a nagy faluba gondoltam beugrok egy ásványvízért és amit a pénztáraknál tapasztaltam kicsit meglepő volt.

Először is nézzük meg azt, hogy az önkiszolgáló pénztáraknak mi is a szerepük.

Ezeknek  a kasszáknak az lenne a fő funkciója, hogy akik kevesebb tételt vásárolnak, azok saját maguk le tudják húzni az árucikkeket, így könnyítve meg a gördülékeny vásárlást. Nem tudom, hogy hivatalosan nálunk van-e valami szabályozás, de például Angliában csak azok vehetik igénybe a self service checkout-ot, akik 15 tételnél kevesebbet vásárolnak. Ha jól tudom a Spar supermarketekben a gyors kasszák esetén van ilyen szabály, lehet, hogy az önkiszolgáló kasszáknál is van a Tescoban.

Szóval ma bementem a Tescoba egy másfél literes ásványvízért, hogy legyen innivalóm az úton és gondoltam, hogy akkor megyek az önkihez és hamar ki tudok menekülni a pléh dzsungelből.

Szokták mondani, hogy hinni a templomban kell. Itt be is igazolódott. Az önkiszolgáló részlegen kívül 2 hagyományos pénztár működött, a 24-ből kígyózó sorokkal. Ez még nem is lett volna probléma de a self service-nél szintén rengetegen vártak és mind tömött bevásárlókocsikkal, így esélyem nem volt arra, hogy 3 perc alatt lehúzzam az ásványvizemet és gyorsan távozzak. Az egészben az a bosszantó, hogy ennek a részlegnek pont az lenne a feladata, hogy gyorsabbá tegye a vásárlást, hogy ne kelljen egy palack vízzel kilométeres sorokat kivárni. Tudom most meg fogom kapni, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hol és hogyan szeretne fizetni, de egy nagy bevásárlást önkiben fizetni elég nagy bosszúságot tud okozni a többi vevőnek.

Ha nagyon ritkán szüleimmel megyek és csak kis kosárral megyünk, akkor pár perc alatt lehúzom azt a pár dolgot, de ha nagyobb bevásárlást kell megejtenünk, akkor mindig azt mondom, hogy álljunk sorba normál pénztárnál.

Nektek mi a véleményetek erről? Tapasztalataitokat írjátok meg egy kommentben! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s