Sziasztok!

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert egy olyan dologról vagyok kénytelen lemondani, ami majdnem két éven keresztül életem része volt és nevet, mert szeptembertől folytatom az egyetemet, hogy már végre papírom is legyen róla, hogy tanár vagyok.

Nehéz döntés volt, de meg kellett hoznom. Szeptembertől visszavonulok egy kicsit és nem vállalok óraadó tanári állást köznevelésben, hogy jobban tudjak összpontosítani az egyetemi tanulmányaimra.

Ezalatt a két év alatt rengeteg mindent tanultam az iskolák belső világáról és természetesen azt is megtanultam, hogy minden diák más és más és nem lehet egyikőjüket sem egy kalap alá venni. Megtapasztalhattam azt is, hogy milyen egy fiatal tanár helyzete a nem sokkal fiatalabb diákok körében. Nem volt egyszerű dolgom, hiszen 23 évesen beledobtak a mély vízbe. Egyből egy szakiskolai osztályt kaptam, ahol 16 és 22 év közötti fiatalok voltak.

Aztán szerencsére idővel megtaláltuk a közös hangot, ha mondhatom így az egyedi tanítási módszerem talán még egy kicsit motiválta is őket. Soha nem szerettem éreztetni a diákjaimmal, hogy én felsőbbrendű lennék, csak mert én vagyok a tanár. Bármilyen problémáikkal fordulhattak hozzám, sőt ha úgy van, akár most is megkereshetnek, ha tanácsra, vagy segítségre van szükségük.

Életem talán egyik legtartalmasabb időszaka volt ez a 2 év, hiszen élesben tapasztalhattam meg azt, amit az egyetemen nem tanítanak. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megtapasztalhattam ezt és ezáltal rengeteg új kapcsolatra tettem szert mind diákok, mind tanárok körében.

Minden egykori tanítványomnak kívánok sok-sok sikert és szerencsét az életben és ne feledjétek! Ha bármi gondotok, bajotok, örömötök van, vagy csak szimplán szeretnétek valami tanácsot kérni, akkor a továbbiakban is számíthattok rám! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s