Sziasztok!

Emlékeztek még a 2000-es évek nagy magyar, netes találmányára, ahová napokat, sőt néha heteket kellett várnunk, hogy meghívót kapjunk, amit azonnal továbbítottunk is az ismerősünknek, hogy ő is tagja lehessen a közösségi hálónak. Amikor nagy buzgón leültünk a számítógép elé és kerestük az embereket, akiket ismerünk, hogy minél előbb bejelölhessük őket, az iskolások pedig versengtek, hogy kinek van több ismerőse.

Én először 2006-ban váltam az iwiw egyik felhasználójává. Nagyon szerettem, hogy rengeteg ismerős arcot találtam. Régi általános iskolai osztálytársakat, óvodai társakat, már-már elfeledett barátokat. Akkoriban egy kicsit kilógtam a sorból, mert az osztálytársaim mind a konkurens közösségi hálón, a myVIP-n voltak regisztrálva.

landscape-images-grey-background

Az iwiw először 2002-ben jelent meg még Wiw néven, 7 nyelven volt elérhető. 2005. október 10-én megújult a rendszer, és megkapta az iWiW nevet. A „megújulás” nem továbbfejlesztést, hanem cserét jelentett, így megváltozott a „Szolgáltatási szerződés” számos jelentős pontja; így például kikerült az a rész, hogy „a WiW-ben garantáltan soha nem lesznek reklámok”. Ennek megfelelően az új rendszer mindjárt nagy mennyiségű reklámmal indult, majd újabb, kreatív reklámmegoldásokat is kipróbáltak (például reklám menüpontokat, vagy a rendszerbe beépített reklámszolgáltatásokat, mint például a keresési eredményekbe épített reklámtalálatokat).

Emlékeim szerint először 25 MB-ra volt bekorlátozva a fotók feltöltése, ami azt jelentette, hogy 3-4 fotót lehetett csak a profilon megosztani, majd a későbbiekben bővítették és bevezették a galériás rendszert.

Én nagyon szerettem a kezdetekben. Érdekes embereket ismerhettem így meg, különböző fórumok tagja voltam. Sokáig az iwiw-et preferáltam, még úgy is, hogy 2007-től már facebook fiókom is volt.

Az iwiw végét pedig az előbb említett közösségi oldal magyarországi népszerűségének a növekedése okozta. A sok reklám és a rengeteg változtatás miatt 2012-ben döntöttem úgy, hogy megszabadulok az iwiw profilomtól. Ezután két évvel pedig az origo bejelentette az iwiw megszűnését. Habár a weboldal 2013-ban még nyereséget termelt, ezt 2014-re már nem sikerült tartani, így az anyavállalat 2014. június 30-án megszüntette a szolgáltatást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s