Sziasztok!

Most kövezettek meg nyugodtan, de hosszú idő után kíváncsiságból megnéztem a magyar X-factor első válogatóját. Évek óta nem néztem tehetségkutatókat, sőt TV-t sem, de most valamiért úgy voltam vele, hogy megnézem. Az előválogatókon még egész jókat lehet nevetgélni a kevésbé jó, de magukat őstehetségnek tartó nevezőkön.

Az első dolog, ami szemet szúrt, hogy amikor utoljára láttam ezt a műsort, akkor még Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós és Nagy Feró voltak a mentorok. Tudom ez nem tegnap, sőt nem is tavaly volt. Most egy kicsit meglepődtem rajta, hogy a zsűri legidősebb tagja Gáspár Laci, a maga 38 évével, a legfiatalabb pedig a 20 éves Radics Gigi. Mellettük zsűrizik még a szintén Megasztárból megismert Puskás Peti és a 2013-as Eurovision magyar versenyzője ByeAlex is.

©Thames

Sajnos azt kell mondanom, hogy a zsűri megfiatalítása nem jó irányba terelte ezt a műsort. Sokkal több az erőltetett poén és a pojácáskodás. Nem mellesleg ki kell mondani azt is, hogy a mostani zsűri szép változatos kifejezésekkel tudja a földbe döngölni azokat az embereket, akiket nem juttatnak tovább. De lehet, hogy csak én vettem ezt észre, viszont rengeteg olyan versenyző volt, akikkel iszonyatos bunkó beszólásokat engedtek meg maguknak, persze ők ezekre azt hitték, hogy viccesek, de közben baromira nem. Ezeket az embereket valami ordenáré módon alázták meg, előbb a stúdió nézőközönsége előtt, majd a TV nézők előtt.

Apropó, ha már a mentoroknál tartunk, akkor nekem egy kicsit kiverte a biztosítékot ByeAlex hisztije. Nem tudom, hogy az spontán jött vagy csak meg volt rendezve, de egy ilyen műsorban ezt nem szabad megengedni. Az tény, hogy sem Petinek, sem Giginek nem lett volna szabad mondania azt, amit mondtak, de ettől függetlenül ilyen hisztinek a TV-ben nincs helye. Az egész jelenet inkább komikus volt, pláne, amikor az egyik versenyző éneklése alá bevágták Alex monologját, hogy ő mit és mennyit tett le az asztalra, meg hogy rég volt már az Eurovíziós Dalfesztivál.

Lezárásképpen csak annyit, hogy volt 1-2 poénos jelenet, amin elmosolyodtam, de összességében sajnálom, hogy szántam erre másfél órát az életemből, ezért én a továbbiakban sem fogom követni egyik tehetségkutatót sem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s