03-secrets-doctors-wont-tell-docSziasztok!

Remélem jól vagytok. Én most egy picit megint visszavonultam, egészségem picit rendetlenkedik a napokban. Nincs nagy gond, kis gond van. A vesém rendetlenkedik már pár hete.

Sajnos ismét meg kellett tapasztalnom, ha közegészségügyben szeretnék segítséget kérni, akkor akár meg is dögölhetek. Nem szokásom minden csip-csup gonddal orvoshoz rohangálni, de most már eléggé ijesztőek voltak a tüneteim, ezért elhatároztam, hogy elmegyek, megnézetem mi a bajom. Komáromban az urológiára előzetes regisztráció alapján lehet csak menni. Pár nappal rendelés előtt kértem időpontot, amikor azt mondták, hogy csütörtökön 13:00 és 13:30 között fogadni fog az orvos. El is érkezett a csütörtök, odamentem 12:45-re, hogy még az se legyen, hogy várni kell rám.

Az SZTK recepcióján le is jelentkeztem, hogy megérkeztem, ahol azt mondták, hogy majd szólítanak. Ez idáig szép és jó volt, de azt elfelejtették mondani, hogy a kórháziakat, az injekciósokat és a protekciósokat előreveszik. Vártam, vártam, majd 14:45-kor(!) megkérdeztem, hogy mégis mikor jutnék be, amikor azt mondták, hogy még 11-en vannak előttem. Sajnos mennem kellett, nem tudtam tovább várni.

Amint eljöttem az SZTK-ból felhívtam a szüleimet, hogy mi történt, akik egyből mondták, hogy keressek magándokit és vizsgáltassam meg magam ott. Találtam is egy kis magánklinikát, ahol igaz heti egy alkalommal van urológiai rendelés, de első hívás után a következő szerdai napra egyből kaptam időpontot.

Tegnap el is mentem és kicsit korábban értem oda, nagyon kedvesen fogadtak és bár 16:00-ra volt időpontom a doktor úr korábban ért be így negyed órával korábban már a rendelőjében is voltam. Mint kiderült több vesekövem van és egy elég súlyos vese rendellenességem. Egy 45 perces procedúra után nem csak diagnózis volt, hanem a kezelést is elkezdtük. Az elkövetkezendő időszakban több dologra is oda kell figyelnem és néhány procedúrán át kell mennem emiatt.

Ez magándokinál 45 percbe telt sajnos közegészségügyben ez több hétig is eltarthatott volna, úgy hogy közben csak súlyosbodik a helyzet. Ezzel együtt elég szomorú belegondolni, hogy az emberek fizetéséből vonják a társadalombiztosítást és nem tudják normálisan ellátni, ha szükség van rá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s