Sziasztok!

Nem is olyan régen írtam már arról, hogy mi magyarok valami borzasztóan tudunk viselkedni a tömegközlekedési járműveken. Ma is volt egy eléggé kiakasztó szituáció, amibe belecsöppentem (mint mindig). Amúgy azt veszem észre, hogy nagyon sok ember álomvilágban él és azt gondolják, hogy nekik aztán mindent szabad.

Edzés után voltam és a Kolosy téren vártam a 17-es villamosra, hogy kimenjek a Déli pályaudvarra. Ilyenkor titkon reménykedem, hogy az újabb CAF villamos jön, mert az alacsonypadlós és edzés után nem mindig a legkellemesebb érzés lépcsőzni. 3 percen belül meg is érkezett a villamos és még be sem állt, de már láttam, hogy egy 20-as éveiben járó lány a lábát a mocskos cipőjével együtt a vele szemben levő ülésen parkoltatja.

6c12b5be60d0674a3a4052299805c038

Ugye én egy olyan ember vagyok, aki kerüli a szóváltást és a konfliktust, ezért természetesen ott álltam meg, ahol ez a csaj tehénkedett. Jött egy idősebb néni, próbált leülni, de meg nem mozdulj volna, így a néni továbbment, majd jött egy úr, aki már nem ment tovább, hanem leült úgy, hogy a csaj kénytelen legyen levenni a patáit és az úr csak annyit kérdett, hogy: “szabad?”. Persze a kis hercegnő reakciója is pompás volt, kikérte magának ezt a viselkedést és az úr anyukáját emlegetve elküldte melegebb éghajlatra.

Aki ismer az tudhatja, hogy ezt a bizonyos k***a anyád szitkozódást utálom, mert az a legaljasabb dolog, ha valaki más anyukáját szidja. Nem kellett több, hogy megmondjam a királylánynak a magamét. Teljesen káromkodásmentesen rávilágítottam neki, hogy nem otthon van, ahol bármikor felrakhatja a mocskos csülkeit, mivel oda más is szeretne leülni. Persze én is megkaptam, hogy foglalkozzak anyukám hátsó fertályával, de továbbra is mindenfajta trágár szó használata nélkül kommunikáltam vele addig amíg le nem szállt a következő megállónál.

Hihetetlen, hogy az ilyen embereknek nem szakad le a pofájuk, nekem eszembe nem jutna még cipő nélkül sem felrakni a lábamat egy villamoson. Vonaton, ha késő este van és kevesen vannak, akkor le szoktam venni a cipőmet és el szoktam dőlni, de az nem egy belvárosi 15-20 perces út, hanem egy másfél órás zötykölődés.

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek is borzasztó emberek vannak a buszokon, villamosokon?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s