Tooth-clipart-clipartSziasztok!

Remélem jól vagytok. Én kicsit ki vagyok purcanva, a napokban nem sokat aludtam, de a héten talán lesz egy kis időm pihenni. Csütörtökön egy kicsit macerásabb napom lesz. Délelőtt lesz egy kisebb műtétem, amiről majd írok kicsit később, este pedig egy hosszabb folyamat kezdődik meg. Elkezdődik a bölcsességfogaim eltávolítása.

Az egykori fogorvosom, már 2008-ban felhívta a figyelmemet, hogy a bölcsességfogaim nem megfelelően nőnek és fent áll a veszélye, hogy összetorlódnak a fogaim. Azóta rendszeresen járok kontrollra és több fogorvosom is volt ez idő alatt, akik javasolták a bölcsességfogaim extrakcióját.

Az évek során folyamatosan húztam ezt a procedúrát. Utoljára tavaly augusztusban volt egy kisebb fogászati beavatkozásom, amikor letörött az egyik fogam és fel kellett építeni az oldalát. Akkor a Profidentben már nagyon javasolta a fogorvosom, hogy távolítsuk el, mert már látszanak minimális jelei annak, hogy torlódnak a fogaim.

A végső elhatározás a héten történt meg, ugyanis, már fizikai jelei vannak annak, hogy meg kell szabadulnom ezektől a kis rohadékoktól. Nem kicsit vagyok be*arva, hiszen sosem távolították még el fogamat, mind az 32 eredeti és hamisítatlan volt, de most elkezdődik egy folyamat. 25 évesen megértem azt, hogy kioperálják az első fogamat. Továbbra nem mondhatom el, hogy megvan mindegyik fogam.

Kicsit elkeserít, hogy elkezdődik ez a folyamat, de ez sajnos elkerülhetetlen. Kicsit komplexebb a dolog, így kb. 6 hónapig fog tartani ez a procedúra, így csütörtöktől beköltözöm az Andrássy Dental egyik rendelőjébe.

Szorítsatok! Nagyon rossz beteg vagyok. 😀

Egy gondolat “Daily blog #19 – A bölcsességfog” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s