Sziasztok!

Már egy korábbi cikkemben írtam, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Hosszú évek óta húzom már a bölcsességfogaim eltávolítását, ami csak tovább rontotta a helyzetemet. Csak hogy értsétek a lényeget. A két alsó bölcsességfogam nem a megszokott módon nőtt ki, hanem 90 fokkal elfordulva, pont úgy, hogy tolja előre az alsó fogsoromat, ezáltal a fogaim összetorlódnak, ezen kívül, mivel még mindig növésben vannak ezek a fogak, ezért folyamatosan tolják oldalról a két 7-es fogamat, amiknek a hátsó oldala ezáltal elkezdett szuvasodni.

Pár hete a jobb felső bölcsességfogamból letört egy kisebb darab és igazából ez adta meg a löketet, hogy belevágjak ebbe a folyamatba.

Azt el kell mondanom, hogy ideáig jártam több fogászati rendelőben is. Először Győrben voltam a SolyDent klinikán, ahol hosszú évekig páciens voltam, majd amikor a tanulmányaim miatt Budapestre kerültem, először a Profident fogászati klinikát választottam, ahol nagyon jó ellátást kaptam, viszont ár-érték arányban lehetett érezni, hogy hosszútávon nem megy ott az együttműködés.

Sokat tanakodtam, hogy mit csináljak és melyik rendelőt válasszam. Még az is megfordult a fejemben, hogy felkeresem a régi győri fogorvosomat, viszont be kellett látnom, hogy akármennyire jó fogorvos is ő, nekem a győri ingázás már nem olyan egyszerű, mint régen.

7e2482bc895dc550a861d3178be8fd70

Végül sokak ajánlására az Andrássy Dental fogászati központot választottam, ahol már a telefonos egyeztetés alkalmával is nagyon jó benyomást keltettek, sőt még a beavatkozás napján délelőtt fel is hívtak, hogy emlékeztessenek az időpontomra.

Szörnyen rossz beteg vagyok és iszonyatosan félek a fogorvostól és minden ilyen beavatkozástól, de valahogyan itt most nem volt meg bennem az az extrán nagy para, mint, ami korábban a fogászati beavatkozások előtt.

A rendelő szuper módon van felszerelve, mindenki nagyon kedves. Egy körpanorámás röntgenvizsgálat után 5 perc sem telt el és hívtak be a dokihoz. Dr. Komlós Györgyhöz kerültem, láttam facebookon az értékeléseknél, hogy rengetegen dicsérték és én is csak jókat tudok mondani. Látta rajtam, hogy izgulok és mindent részletesen elmondott a beavatkozásról, hiszen korábban még sosem távolították el fogamat.

Két szuri és 10 perc zsibbadás után neki is láttak a procedúrának, amiről őszintén szólva azt gondoltam, hogy tovább fog tartani. Az egészből egy kicsi nyomást éreztem, majd azt, hogy vérzik az ínyem. Ez mindössze, nagyon maximum 5 perc volt. Nem is akartam elhinni, hogy kivették a fogam. Csak akkor szembesültem vele, amikor a tálkában láttam a fogam.

Hihetetlen volt az egész számomra, hogy fogorvostól úgy is ki lehet jönni, hogy nem akar meghalni az ember.

Mint említettem ennyivel nem úsztam meg az egészet, hiszen még vár rám a két alsó és a baloldali felső bölcsességfogam eltávolítása és emellett az egyik fogamban ki kell cserélni a gyökértömést is, így egy hosszabb időre be fogok “költözni”.

Ha valaki szeretne fájdalommentes fogászati eljárást, akkor az Andrássy Dentalt és Dr. Komlós Györgyöt csak ajánlani tudom. A klinika ár-érték arányban is jó.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s