Sziasztok!

A napokban megint feltorlódtak a teendőim, ezért kevésbé tudtam az oldallal foglalkozni, pedig rengeteg mindenről tudnék írni. Többek között ismét a köznevelésben dolgozom, Komáromban a TSZC Alapy Gáspár Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Erről is írok nem sokára, de most egy más dologról szeretnék beszélni.

Sokan nem szeretik Budapestet, mert állítólag nem elég jó a közbiztonság. Ebben van valami igazság, de az elképzelés súlyosabb, mint a valóság. A hajléktalanok és a kéregetők viszont egyre nagyobb számban találhatók meg az utcákon sajnos. Éjszakánként az aluljárók megtelnek a hajléktalanokkal, napközben pedig az utcán bolyonganak.

videoblocks-beggar-asking-alms-in-the-form-of-coins-stretching-a-dirty-old-hand-with-a-trifle_rd7kkydag_thumbnail-full01

Szinte mindennapos jelenség, hogy odajönnek hozzám kéregetni aprót. Általában a legtöbben arra hivatkoznak, hogy ételre gyűjtenek, de persze ezek közül csak nagyon kevesen költik ételre a kapott pénzt. Az őszinteséget mindig értékelem, szóval, ha valaki piára kér 10-20-50 Forintot, akkor nem habozok és adok. Nem vág földhöz, ha adok egy kis aprót és legalább megvan a napi jó cselekedet. Az erőszakos kéregetőket viszont nem szeretem. A múlt héten vasárnap szem- és fültanúja voltam egy nagyon érdekes szituációnak.

Vasárnap volt és a Keleti pályaudvaron, az automatából vettem ki a helyjegyem. Előre megvásárolt jegy volt, csak nyomtatta a gép, így nem kellett elővennem a pénztárcám. A mellettem levő gépnél egy 20 év körüli lány vett jegyeket és odalépett hozzá egy középkorú hölgy, hogy ételre gyűjt, két napja nem evett és szeretne pénzt kérni. A lány eléggé naivan adott neki 1000 Forintot és mondta a hölgynek, hogy a sarkon a Spar nyitva van és ott tud venni zsemlét és felvágottat. A kéregető hölgy ahelyett, hogy megköszönte volna a pénzt visszalépett a lányhoz és kért tőle még pénzt, hogy több ételt vehessen. A lány adott neki még egy ezrest, tehát 2000 Forintnál tartottak. A kéregető még ezt sem köszönte meg, hanem felháborodottan fennhangon megkérdezi a lányt, hogy miért nem ad neki legalább egy ötezrest, hiszen nem úgy néz ki, mint aki egy proli családból származna és problémát okozna neki. A lány már tiszta zavarban volt és azt mondta, hogy nagyon maximum még egy 500-ast tud neki adni, mert több nincs, majd a hölgy felháborodottan, hőbörögve elment potya 2000 Forinttal a zsebében.

Én nagyon sajnálom azokat az embereket, akik nem csak önhibájuk miatt váltak hajléktalanná és kényszerültek az utcára, viszont az ilyen pofátlan kéregetőktől, akik egy fűszálat sem hajlandóak odébb tenni az érdekében, hogy jobb legyen a helyzetük, kinyílik a bicska a zsebemben és hatalmas önuralomba kerül számomra, hogy ne küldjem el őket a fenébe.

Veletek történt már ilyen? Mi a véleményetek erről?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s