Sziasztok!

Már többször említettem régebben, hogy nem szeretek TV-t nézni, de a tanítványaim miatt nagyjából képben szoktam lenni, hogy éppen mi megy a színes dobozban. Ezen kívül még a YouTube is fel szokta dobni a TV2 aktuális online videóit, annak ellenére, hogy nem vagyok a csatornájukra feliratkozva.

Így jutottam el ehhez a vadonatúj, Appra Magyar című, élő televíziós műsorhoz, aminek Liptai Claudia a házigazdája. Őszintén szólva. nekem a műsor formája még tetszik is. Minden héten van öt meghívott sztárvendég, akik kitárgyalnak közösen kérdéseke és tippelnek, hogy a nézők hogyan gondolkodnak egy-egy adott kérdéssel, témával kapcsolatban.

appra-magyar

Na, de hogyan is működik a műsor? Ez egy élő produkció, ahol egy telefonos applikáció segítségével a nézők otthonról tudnak szavazni egy adott kérdéssel kapcsolatban. Általában 3-4 alternatíva közül lehet választani. Magam részéről jobban szeretem ezt az applikációs megoldást, mert régen a hasonló műsorok hatalmas pénzeket kaszáltak az emelt-díjas SMS szavazásokkal.

Én is tegnap láttam élőben és igen, a legjobb időtöltés volt kérdésekre válaszolni a bölcsességfogam eltávolítása után.

Térjünk ki egy kicsit a kérdésekre és a válaszokra. Többször volt olyan kérdés, amire fel én azt gondoltam, hogy mi Magyarok tudunk ésszerűen gondolkodni, és már nem a bigott 50-es, 60-as években élünk. Akár a dohányzásról, a nők gyerekvállalásáról, vagy az atyai pofonról esett szó minden esetben azt vettem észre, hogy irreálisan magas százalékban más válaszra szavaztak a nézők, mint amit a józan ész mondana.

Ilyenkor gondolkodom el, hogy az emberek tényleg így gondolkodnak, vagy ott tartunk, hogy még egy applikáció használatakor is hazudunk, ezzel is megnyugtatva magunkat, hogy a csordaszellemhez tartozunk? Nagyon sok kérdésnél elgondolkodtam, hogy tényleg ennyire álszentek és képmutatóak lennénk?

Tegnap próbáltam ki először, és azt kell mondanom, hogy minden kérdésnél azt húztam, amit őszintén gondolok, akkor is ha ezzel az alacsonyabb százalékot elérő válaszok táborát erősítettem.

Szeretem őszintén kinyilvánítani a véleményemet dolgokról, legyenek azok negatívak vagy pozitívak és ez a műsor rengeteg ötletet ad nekem, hogy miről lehetne írni.

Ti láttátok már a TV2 ezen műsorát? Ha igen, mit gondoltok róla?

Megjegyzés: A cikk nem fizetett hirdetés, a TV2 semmilyen módon nem támogatta a létrejöttét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s