Sziasztok!

Itt van a december, de valahogyan már október végétől azt tapasztalom, hogy egyre többen vannak a bevásárlóközpontokban és évről évre egyre hamarabb szerzi be mindenki a karácsonyi ajándékokat. Én szintén azoknak a táborát erősítem, akik hamar túl akarnak esni a nagy bevásárláson, és elkerülni a hatalmas tömegeket az ünnepek előtt. Tavaly november végére már megvolt mindenki számára a karácsonyi ajándékom, idén még szinte sehol nem tartok.

Rengetegszer van az, hogy nem tudunk mit kitalálni mit is vegyünk az általunk megajándékozni kívánt személynek. Ilyenkor mindig valami nagyon kedves, de vagy nagyon giccses, vagy nagyon haszontalan ajándékot találunk, amit még mi magunk sem szívesen adnánk oda. Illetve sokszor fordítva is előfordul, hogy olyan ajándékot kapunk, aminek nem tudunk őszintén örülni, persze ezt sosem mutatjuk ki és illedelmesen megköszönjük. 🙂

Éppen most néztem az Appra Magyar műsorát és felmerült egy ilyen kérdés, hogy ciki-e pénzt adni karácsonyra és gondoltam erről én is leírom kicsit a véleményem.

Elsősorban szeretném leszögezni, hogy én nem leszek álszent, és nem mondom azt, hogy karácsonykor nem számít az ajándék, hanem csak a szeretet. Igen is, nekem számít. Mert ugye jó érzés adni, de még jobb kapni. A legtöbben így vagyunk.

xmas-money

Általában én mindig tisztában szoktam lenni azzal, hogy kinek mit veszek, amiről tudom, hogy szüksége van rá, vagy, hogy örülni fog neki. Talán egyszer fordult elő, hogy pénzt adtam volna ajándékba. Ez fordítva már kicsit nehezebben működik, mert amikor megkérdeznek, olyankor hirtelen soha nem jut eszembe semmi. Utána természetesen mindig eszembe jut valami.

Persze sokszor előfordult az is, hogy nem mondtam semmit és olyan ajándékot kaptam, aminek nem tudtam örülni, mert vagy nem tudtam használni, vagy valami kis giccs volt, amit még a vitrinbe sem raknék ki. Ilyenkor sajnálom, hogy olyan tárgyak vannak a lakásban, amiknek semmi hasznát nem veszem és csak porosodnak.

Ilyen esetben szerintem pénzt adni karácsonyi ajándék gyanánt nem ciki, hiszen azt is lehet ízlésesen csomagolni egy szép képeslap mellé, egy kedves kis idézettel. Sokak szerint pénzt adni karácsonyra sértés és személytelen, de szerintem pedig nagyon praktikus. Mindenki azt vesz rajta, amit szeretne és azt kinevezheti karácsonyi ajándéknak.

Nem kell ebből akkora ügyet csinálni. Nektek mi a véleményetek? Szerintetek is sértés karácsonyra pénzt adni?

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s