wealthy-and-richSziasztok!

Vészesen közeledik a karácsony és a napokban fél füllel sikerült elkapnom, hogy ez volt a téma a színes dobozban. Ez szerintem egy tipikusan olyan kérdés, amire mindenki más-más választ adna. Gondoltam most egy kicsit én is kifejtem a véleményem ezzel a témával kapcsolatban.

Rengetegszer hallhatjuk, hogy aki gazdag, annak kötelessége adakozni és, hogy segítse a nálánál rosszabb sorban élők életét. No, de ilyenkor merül fel a kérdés, hogy ki is számít rosszabb sorban élőnek. Egy kőgazdag esetén, egy átlagos ember is már rosszabb sorban élőnek számít, de ez fordítva is működik. Egy halmozottan hátrányos helyzetű embernek pedig egy átlag ember is gazdagnak számít már.

Ilyenkor tesszük fel a kérdést, hogy mégis ki számít gazdagnak? Szerintem az az ember, aki rendelkezik saját házzal vagy lakással, autóval és némi megtakarított pénzzel és nem nyomorog, tehát nem okoz gondot, hogy megvásároljon magának azt, amit szeretne vagy évente 1-2 alkalommal elutazzon, az nem számít gazdagnak, de szerintem még jó módúnak sem. Ennek kéne lenni az átlagosnak, annak a bizonyos középrétegnek, ami manapság sajnos kezd kikopni a magyar köztudatból.

Visszatérve az eredeti témára, én úgy gondolom, hogy az adakozás az egy nagyon szép dolog, de az ne legyen kötelező. Aki pedig ad, az ne hencegjen vele. Jó dolog adni, de nem szabad azt egy önsztárolásra felhasználni, azt meg lehet ejteni csendben is.

Lehet, hogy most nem leszek nagyon népszerű ezzel a kijelentésemmel, de nagyon sokszor azt érzem, hogy azok a gazdagok a legfaszaribbak, akik a legjobban hangoztatják, hogy mennyire kell adakozni.

Az embereket nem lehet semmire sem kényszeríteni. A gazdagokat sem lehet arra, hogy adakozzanak. Ha ők úgy gondolják, hogy adnak, akkor úgyis adni fognak önszántukból.

Azt még meg kell említenem, hogy nagyon sok irigy ember van, ami engem mindig elkeserít. Kimondottan a magyarokra jellemző ez az irigység. Általános jelenség az, ha valakinek valamicskével több van, akkor arra már irigyek vagyunk és utálkozunk, gyűlölködünk, csak mert másnak megvan az, ami nekünk nincs.

Én nem vagyok egy irigy ember, tudok örülni más sikerének is, de hogy őszinte legyek, nagyban lesz*rom, ha valakinek több pénze van, mint nekem. Biztos megdolgozott érte ilyen vagy olyan módon, nem rám tartozik. Én is próbálok boldogulni a saját magam módján és próbálok olyan színvonalon élni, amit megengedhetek magamnak.

Mindenesetre, ha esetleg jobb módban élnék, akkor valószínűleg támogatnék valamilyen állatvédő alapítványt.

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek kötelezővé kéne tenni a gazdagoknak, hogy adakozzanak?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s