Rathaus and Christmas market in ViennaSziasztok!

Egyre közelebb vagyunk a karácsonyhoz. Vasárnap itt a szenteste, a legtöbb helyen a család ilyenkor összegyűlik egy közös ebédre, vagy vacsorára. Én tegnap adtam magamnak egy szabadnapot és Bécsben jártam az egyik jó barátommal. Hét éve nem jártam már Bécsbe és nagyon kíváncsian vártam, hogy újra láthassam a várost.

Ez volt az első alkalom, hogy vonattal látogattam meg az osztrák fővárost, korábban mindig busszal mentünk. A vonatút egészen rendben volt. OBB Railjettel mentünk, aminek a másodosztályú kocsija körülbelül a MÁV elsőosztályú kocsijainak minőségének felel meg. Az út két és fél óra hosszú volt, szerencsére nem volt késés és más probléma.

Amikor megérkeztünk, akkor csodálkozva tapasztaltam, hogy a bécsi főpályaudvar egy pláza sok-sok üzlettel. A helyi közlekedéshez a tömegközlekedést választottuk. A  napijegy nem is olyan drága hiszen 7.60 Euroért használhattunk minden közlekedési eszközt.

A nap folyamán meglátogattunk a Schönbrunni kastélyt, sétáltunk Bécs belvárosában, ittunk puncsot a karácsonyi vásárban és meglestük az árakat a jól ismert Maria Hilferen. A Schönbrunni kastély hatalmas élmény volt, mert először jártam ott. Gyönyörú a kastélykert és hatalmas az egész, amit bejárni egy nap alatt, szinte lehetetlen.

Bécs belvárosa ugyanolyan szép és ugyanolyan zsúfolt, mint volt. Az épületek nem változtak, minden maradt a helyén, a villamosok zöme is még, mindig piros. Talán egy valami van, amire azt tudnám mondani, hogy megváltozott, az pedig a karácsonyi vásár.

Több alkalommal, több évben jártam a bécsi karácsonyi vásárban, de azt kell mondanom, hogy idén nekem ez egy csalódás volt. Régebben sokkal több szép, egyedi dolgokat lehetett vásárolni, idén pedig ezt felváltotta a gagyi és bóvli tömegcikkek sokasága. Az idei puncsos bögre is elég csúnyára sikeredett, nem is hoztam el idén, pedig egy 10 darabos kollekcióm már van és nem volt olyan év, hogy 1-2 bögrével ne bővítettem volna. Ezen kívül nagyon kiábrándító volt az, hogy mi magyarok külföldön is milyen rondán és alpárian tudunk viselkedni. Amúgy a vásár már leginkább a magyaroké. A faházak között sétálva rengeteg magyar szót hallottunk az árusoktól is. Még vicceltem is, hogy itt több a magyar, mint Budapesten a Vörösmarty téren.

Egy laza Maria Hilferes séta és egy Billás vásárlás után visszaindultunk a főpályaudvarra és kirándulásunk véget is ért.

Sajnos idén egy picit csalódtam Bécsben, de ez nem tántorít el attól, hogy ne látogassak ki újra. Illetve szeretnék már egyszer nem karácsonyi szezonba is kijutni.

Ti már voltatok Bécsben? Mi a véleményetek róla?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s