Sziasztok!

Eljött az év utolsó napja. Túl vagyunk az ünnepeken, és már mindenki az újévi fogadalmán gondolkodik, no meg azon, hogy milyen úton-módon szabaduljanak meg a felszedett kilóktól. Most itt van a nagy év végi összesítő cikk, amiben megpróbálom összefoglalni, hogy mi is történt idén. Számomra egy kimondottan eseménydús év volt, rengeteg minden történt.

happy-new-year-2017-hd-wallpaper

Ha magát a blogot és a statisztikákat nézzük, akkor idén is több látogató volt jelen az oldalon, mint tavaly. Az éves olvasottság idén majdnem 6000 látogatóval több, mint tavaly. Sokaknak nem tetszik, amit csinálok, nem tetszik, hogy őszinte vagyok és akadnak rosszakaróim is, viszont az megnyugtat, hogy a pozitív kritikák és visszajelzések magasabb számban jelennek meg, mint a negatívok. Annyit ígérhetek, hogy nem tűnök el és továbbra is folytatom ezt a tevékenységemet.

Nézzük mi is történt idén. 2017 az életkorom szempontjából talán kicsit különlegesebbnek tűnhet, hiszen idén januárban lettem 25 éves. Igaz én kevésbé éreztem annyira különlegesnek, mint amennyire körülöttem olyan sokan mondták, de az tény, hogy mostantól már sajnos a 30 közelebb van, mint a 20. Egyre több sz ősz hajszál és egyre jobban oda kell figyelni az embernek az alakjára.

A karrieremben is mozgalmas volt a 2016/17 tanév. Egyetemen január végén a sikertelen szigorlatom miatt megszűnt a hallgatói jogviszonyom, viszont, nem vagyok az a típus, aki könnyen feladja a dolgokat, így újra felvételiztem és szeptembertől újra a KRE hallgatója vagyok. A munkám terén is voltak változások. A Komáromi Pannon Kincstár Tanodában az osztályommal együtt én is elballagtam, majd áprilisban a TSZC Alapy Gáspár Szakgimnázium óraadó tanára lettem. Itt ismét egy újabb lehetőséget kaptam, hogy a köznevelés egy újabb műfaját ismerhessem meg. Rengeteg új emberrel találkoztam. Talán kicsit nagyképű vagyok, ha azt mondom, hogy a legtöbb tanítványommal nagyon jó kapcsolat alakult ki. Ők is örülnek, ha találkozunk és én is örülök, ha esetleg megkeresnek örömükkel, vagy bánatukkal. Ebben az iskolában eltöltött munkámnak köszönhetem az idei év legolvasottabb cikkét, ahol a szakmunkás képzésről írtam őszintén. Ezt a cikket itt tudjátok elolvasni.

21122394_10208204647234512_1070945223324171529_oRengeteg program is volt idén. Csomó új helyet kipróbáltam: éttermeket, kávézókat. A kedvenc helyem továbbra is a Westend Okay Italia étterme, de ezen kívül rengeteg jó étteremben jártam, csak hogy párat említsek: Stex, Vagon étterem, Bécsi szelet vendéglő, Rákóczi grillház, Trófea. Ezekről a helyekről már mind írtam, amiket a korábbi cikkeknél megtaláltok. A sok jó mellett persze akad ellenpélda. Ilyen volt a Margitszigeten az étterem a Víztorony lábánál, ahol borzasztóan éreztük magunkat. Szerencsére a pozitív élmeny mindig több, mint a negatív. Nem csak éttermekbe jártam, augusztusban és most decemberben is meglátogattam a Titanic kiállítást ami számomra nagy élmény volt. Kirándulni is jártam több helyen. Egy állandó kirándulóhelyem van. Kéthavonta eljárok Egerbe, ilyenkor mindig körülnézek kicsit a városba és természetesen régi ismerősömmel, egyben jó barátommal Karolinnal rendbe rakatom a frizurámat.

Természetesen a kirándulások nem csak az egri kiruccanásokba merülnek ki. Jártam Veszprémben, a Balaton partján, Szegeden és két hete, hét év után ismét Bécsben jártam. Nagyon örültem, hogy idén újra eljutottam Bécsbe. A város még mindig nagyon szép, még mindig a Mozart és a Manner az abszolút kedvenc és mindig vennem kell valamit. Egyedül a karácsonyi vásár volt nagy csalódás, ami sajnos már csak bóvli és magyarok sokasága nagyrészt.

Ebben az évben is rengeteg hétköznapi dologgal foglalkoztam és a nyáron bevezettem a napi blogbejegyzéseket, ahol az éppen aktuális napi élményemet meséltem el. Úgy vettem észre ezek a kis rövidke írások tetszettek nektek. Sokaknak feszegettem a tűréshatárát és rengeteg olyan téma volt, ami megosztotta az olvasóimat. Talán az egyik legmegosztóbb cikkem a kisgyerekek okostelefon használatáról szólt.

1-e1487017862163Novemberben nagy fába vágtam a fejszémet, elhatároztam, hogy megszabadulok a bölcsességfogaimtól, amihez az Andrássi Dentalt választottam. Határozottan jó választás volt, hiszen nem, csak egy jó fogorvost kaptam dr. Komlós György személyében, hanem egy egész kedves és profi csapatot. Én még sosem mondtam ilyet, de ide mindig nyugodtan megyek, még ha egy elég komoly kezelés előtt is állok.

A családi kapcsolataim is elég kuszák voltak, nemrég ezekkel kapcsolatban is írtam, kicsit nyíltabban, mint szoktam. Szerencsére részemről sikerült tisztázni a dolgokat és megbeszélni mindazt, ami bántott minket. Ezen kívül kaptam az egyik cikk alá egy kommentet, hogy nem élem őszintén az életemet és azért hagy el mindenki. Na most erre csak annyit mondok, hogy nem hagy el mindenki, csak az ember életében jönnek–mennek mind a barátok, mind a családtagok. Továbbra is azt tartom, hogy nem kell jóban lenni senkivel sem, csak azért, mert rokon. Én is követek el hibákat, emberek vagyunk, de szerintem nagyon ritkán van csak olyan, hogy ne lehetne valamit megbeszélni.

Hogy 2018-ra mik a terveim, még nem árulnám el, azt majd január 1-jén egy újévi cikkből megtudhatjátok.

Kívánok minden kedves és kedvtelen olvasómnak nagyon boldog új évet és várok mindenkit 2018-ban. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s