pexels-photo-697243Sziasztok!

Több napja már, hogy gondolkodom ennek a cikknek a megírásán. Jó okom volt rá, hogy átgondoljam megéri-e írni egy ilyen dologról, de mint sokszor hangoztattam nagyrészt azért hoztam létre annak idején ezt az oldalt, hogy kiírhassak minden olyat magamból, ami bánt. És most több napja bánt valami, sőt nem most kezdődött az egész, hanem már hónapokkal korábban. Valami megváltozott és először azt hittem, hogy bennem van a hiba, de most be kellett látnom, hogy mégsem én változtam annyit.

Most egy kicsit a barátságról fogok írni. Lássuk be őszintén egy ember életében a legjobban mindig az igaz barátaira számíthat. Sokfajta barátság létezik. Létezik olyan, ahol két személy csak a látszat és az érdek miatt barátkozik, van az az eset, amikor csak az egyik fél érzi azt, hogy barátjára talált, de közben a másik nem így vélekedik. Na és léteznek azok a barátságok, amik tiszták és igazak. Az igazi barátok néha összevesznek, majd kibékülnek, de mindig ott vannak és számíthatnak egymásra.

Egy igaz barát mindig megmondja az igazat, még akkor is, ha az nem is az, amit hallani szeretnénk. Egy őszinte barát szemtől szembe megmondja a véleményét és nem az ember háta mögött idegeneknek beszéli ki a másikat.

Mindig fájdalmas egy barátot elveszíteni, pláne, ha egy több éves barátság ér véget. Egy olyan barátság, ahol azt hittem, hogy igaz barátságról van szó, de nagyon úgy néz ki, hogy tévedtem. Fáj, nagyon megvisel és nehéz elhinnem. Rengeteg mindent éltünk át együtt és borzasztóan nehéz volt átélni a csalódásokat.

Nem tartom igaz barátomnak azt a személyt, aki egy fényképezőgép vásárlásakor kikéri a véleményemet, legjobb meggyőződésem szerint ajánlok neki valamit, majd másoknak azt mondja, hogy direkt beszéltem rá egy gyengébb modellre, hogy én megvehessem azt, amit valójában ő akart, pláne úgy, hogy a későbbiekben másoknak már azt meséli, hogy nem vette, hanem nyerte a fényképezőgépét. Nem igaz barátom az, aki másoknak azt terjeszti rólam, hogy én azért keresem a társaságát, mert kihasználni akarom őt és csak élősködöm rajta és nem tartom barátomnak azt a személyt, aki beleszól abba, hogy rajta kívül még kikkel barátkozzak, vagy azt, aki a hátam mögött teljesen tehetségtelennek tart és azt hangoztatja, hogy az egész blogolásom egy f*s.

Egy olyan személyt veszítettem el, aki nagyon fontos szerepet töltött be az életemben. Más közös barátokkal többször próbáltuk őt kihúzni, ha mélyponton volt. Mellette álltunk, nem köszönetet vártunk érte, mert egy igaz barát azt nem fogja felhánytorgatni, hogy mennyiszer állt ki a másik mellett akár lelkileg, akár anyagilag. Méltóságomat megőrizvén nem fogom most részletezni én sem.

Sajnos az emberi élet során vannak pofonok és talán az egyik legnagyobb pofon az, amikor egy olyan személyben kell csalódni, akiről korábban azt hitte, hogy a legjobb barátja. Régóta érezhető volt már a kapcsolatunk romlása, egyre kevésbé kerestük egymást, részemről talán nem is véletlen. Nem tudtam egy olyan ember társaságát keresni, aki minden szépet és jót mondott nekem, majd a hátam mögött teljesen az ellenkezőjét mondta rólam.

Én magam részéről ezt a kapcsolatot lezártnak tekintem. A jövőben nem fogok ezzel kapcsolatban semmiféle írást publikálni és másoknak erről beszélni. Innentől kezdve ezt magamban intézem el. A szép emlékeket megőrzöm, a rosszakra megpróbálok nem emlékezni, viszont felejteni sosem fogok.

Köszönöm, hogyha elolvastátok! Szép napot!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s