thinkingSziasztok!

Remélem jól vagytok. Én még betegszabadságom idejét töltöm, de már nagyon unom magam, nagyon szívesen mennék dolgozni. Munkamániásként nem nagyon bírom elviselni a tétlenséget és a semmittevést. Viszont azt be kell látnom, ahhoz, hogy a szám és a bölcsességfogam helye tökéletesen begyógyuljon nem ugrálhatok annyit, mint normál esetben.

Nagyon sokszor történik olyan, hogy véletlenszerűen eszembe jut egy téma és akkor írok arról valamit. Tényleg, nagyon ritkán van olyan, hogy egy cikket előre megírok és csak napokkal, vagy hetekkel később teszem ki a blogra. Általában ezek az ismeretterjesztő cikkeim. Az aktualitásokat mindig spontán írom. Amúgy az idei év már a negyedik lesz, hogy blogolok és úgy döntöttem, hogy egy kicsit több betekintést fogok engedni a jövőben az olvasóimnak, hogy mikor és hogyan készül el egy cikk, na meg, hogy az anyagaimat milyen titkos helyen őrzöm.

A mostani témám is egy amolyan spontán téma. Az jutott eszembe, hogy mennyiszer fordul elő az, ha valaki igazat mond, vagy ki meri mondani a véleményét, akkor nem előnye, hanem hátránya származik belőle. Nemrég a napokban írtam A Barátság című cikkemet, ahol éppen azt hiányoltam, hogy az egykori barátom nem volt őszinte hozzám és részben ez vezetett ahhoz, hogy eltávolodtunk egymástól, majd ahhoz, hogy megszakadjon ez a többéves barátság.

Sokan ismertek, ezt minden nagyképűség nélkül mondhatom. Többen a blogomról és nagyon sok ember személyesen is, hiszen több helyen tanítok és érdekesebbnél érdekesebb emberekkel találkozom a mindennapjaimban. Már csak a tanítás miatt is elvárás, hogy őszinte legyek mindenkivel. Akár a köznevelésben, akár a nyelviskolában a diákokkal őszintének kell lennem, hiszen egy gyengébb képességű tanulót nem hitegethetek azzal, hogy egy év alatt meglesz a nyelvvizsgája, ha neki mondjuk két év szükséges hozzá. Az élet többi területén is úgy vagyok vele, hogy nem szabad valótlan dolgokat állítani, mindig meg kell mondani az igazat, akkor is, ha az kellemetlen. Higgyétek el voltam olyan családi szituációban, amikor nagyon jó lett volna azt mondani, amit a másik fél hallani szeretne, de azzal, csak átverem, ha olyat állítok, ami nem valóság.

Gyerekkorom óta úgy neveltek a szüleim, hogy mindig mondjak igazat és, hogy a tetteimért vállaljam a felelősséget. Próbálok így is cselekedni a mindennapokban. Azt viszont már megtapasztaltam, így lassan 26 évesen, hogyha igazat mondunk az a nemtetszésen kívül sok más következménnyel is járhat.

Szomorú ezt leírni, de ma olyan világot élünk itt Magyarországon, hogy az embereknek egyre kevésbé lehet önálló véleményük. Ha nem azt mondják, vagy nem úgy cselekednek, ahogyan azt a felsőbb vezetés elvárja, akkor figyelmeztetéssel, fenyegetéssel, vagy akár kirúgással is járhat. Tényleg szomorú abba belegondolni, hogy egyre kevésbé lehet kimondani az igazságot, még ha az rossz is és nem az amit látni, vagy hallani szeretnénk.

Én a továbbiakban is, legyen szó a való életről, vagy a virtuális létemről, önmagamat fogom adni. Mindig meg fogom mondani, és le fogom írni a véleményemet, mert úgy vélem csak így tudunk előre lépni. Ne hagyjuk, hogy befolyásoljanak minket! Álljunk ki önmagunkért, a családunkért, barátainkért. Álljunk ki bátran az igazságért! Ne hagyjuk, hogy elnyomjanak mások, mindig legyen saját véleményünk!

A tanítványaimat is mindig arra buzdítom, hogy álljanak ki önmagukért és egymásért, hiszen egy jó osztályközösség akkor működik, ha az osztálytársak számíthatnak egymásra, de ezt akár a tantestületre is mondhatnám. Szerencsére én egy nagyon jó tantestületnek vagyok tagja, ahol bár vannak apróbb súrlódások, de nagyobb konfliktusok nagyon ritkán alakulnak csak ki.

A legfontosabb minden területen az őszinteség. Pár hete megkaptam az egyik cikkem alatt, hogy nem élek őszintén és képmutatás az egész életem. Vannak dolgok, amikről nem beszélek, vannak olyanok, amiket magamban rendezek le, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennék őszinte, csak mindössze vannak olyan dolgok, amiket nem szívesen osztanék meg másokkal, vagy éppen a nyilvánossággal.

Köszönöm szépen, ha elolvastátok ezt a kis gondolatmenetemet. Biztos vagyok benne, hogy idén jóval több ilyen elmélkedős cikket fogok írni és szeretnék nektek minden alkalommal olyan tartalommal szolgálni, amit hasznosnak vélhettek.

További szép estét! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s