Vote-464798072Sziasztok!

Már egy jó ideje érlelődik bennem, hogy írjak-e valamit az idei választásokról, vagy maradjak-e továbbra is politikamentes? Úgy döntöttem írok egy, de csakis egy cikket ezzel a témával kapcsolatban.

Ma reggel ránézve a facebookra egyből a kedvenc csoportomban (Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége) az egyik admin napi kérdése az volt, hogy hiányoljuk-e a politikai töltetű cikkeket, vagy egyáltalán azt, hogy beszélgessünk politikáról. A csoportról annyit kell tudni, hogy itt bloggerek osztják meg a saját írásaikat, én is meg szoktam mindig osztani hosszabb, komolyabb hangvételű írásaimat. Rengetegen, többek között én is úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó hely így, ahogyan van, politika nélkül, hiszen a legtöbbször a politizálás átmegy egy nagyon csúnya vitába. Én többek között ezért is nem írok politikai cikkeket. Így is van elég sok megosztó írásom, amikhez megkapom a hideget és a meleget is.

Nem is kellett olyan sokat várni és jött olyan személy, aki felháborodottan írt arról, hogy Magyarországon milyen közömbös és tabu témának számít a politika és egy blogon az emberek a legmélyebb családi dolgaikról és szexuális szokásaikról előbb beszélnek nyíltabban, mint a politikáról. Ezzel, amúgy egyet kell értenem, mert a politika tényleg az a téma, amit minden ember próbál kerülni, mert elég sok veszekedés alapja a különböző politikai nézetek vallása.

2018 Magyaroszágon ismét a választás éve. Illetve az országgyűlési választások éve, hiszen egy korábbi törvénymódosítás szerint az önkormányzati választások nem 4, hanem 5 évente kerülnek megrendezésre. Sokan mondják, hogy nem mennek el választani, nem szavaznak senki mellett. Én is nagyon sokáig így vallottam. 2010 óta én is szavazhatnék, de még sosem tettem meg, mert nem érdekelt. Viszont azt be kell látni, hogy el kell menni és le kell tenni a voksot valaki mellett. Ha nem is amellett aki szimpatikus, akkor legalább amellett, aki kevésbé ellenszenves.

Senkit sem fogok buzdítani arra, hogy akár jobboldali, akár baloldali pártra szavazzon. A választás titkos, így én sem fogok kampányolni senki mellett és senki ellen. A politikai hovatartozás ugyanúgy magánügy, mint valakinek a vallása, vagy a szexuális orientációja.

Egy valamit viszont fontosnak tartok, hogy mindenki menjen el a választásokra. Csak akkor van jogunk panaszkodni, ha teszünk valami ellen, vagy valami érdekében.

Magam részéről ezt a témát le is zártam és a jövőben nem is írok ezzel kapcsolatban cikkeket.

Egy gondolat “Mindig az a politika, avagy Magyarország idén ismét választ” bejegyzéshez

  1. Hát jó nagy kavarodás lett belőle a csoportban ez biztos. Az említett hozzászólás pedig adott egy gyomrost mindenkinek és el lehetett vonulni szépen elgondolkodni rajta, hogy az hogy a fenébe van, hogy a legintimebb magánügyek mennek kifelé az éterbe, szépen becsomagolva, marketingelve, ám az olyan ügyek, amik a politikához kapcsolódnak tabutémaként aposztrofálódnak?
    Igazából, egy közéleti eseménynek sokszor van politikai vetülete is. Nehéz lehámozni vagy kicsumázni a politikát ezekből a témákból. Sőt még a kismama, aki bemegy a kórházba szülni és azért belecsúsztat két Deák Fercsit a doki zsebébe is érintett. Vagy esetleg egy tanár, aki teszem azt nem ért egyet a 8.-os állami földrajzkönyvben Olaszország definíciójában kiemelt helyen szereplős, migránsokra vonatkozó statisztikák említésével.
    A politika nemcsak azt jelenti, hogy kampányolunk valaki ellen/mellett, nagyon nem, átszövi az életünket és félretekinteni csak egy ideig lehet, bezárva a kis véleménybuborékunkba. A szavazás kihagyása pedig, nos hát nem csak azok isszák a levét, akik nem mennek ikszelni.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s