Banner-The-Sims-1Sziasztok!

Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül is sok embernek nagy kedvence a The Sims számítógépes játék, ami idén nagykorúvá vált. Az első verziót 2000 februárjában dobták a piacra.

Az első Sims 2000. február 14-én jelent meg. 2002. március 22-ig több mint 6,3 millió példány kelt el, ezzel a történelem eddigi legtöbbet keresett játéka lett. 2005. február 7-re már 16 millió példány kelt el. Megjelenése óta hét kiegészítője, majd három folytatása jelent meg, a The Sims 2 (melynek további kiegészítői vannak), a The Sims 3 (szintén további kiegészítőkkel), illetve a The Sims 4 (4 kiegészítővel eddig). A Sims számos kitüntetést nyert, többek között a Game Spot „Év játéka 2000” díjat. Jelenleg a Simsek viselik a minden idők legtöbbet keresett játéka címet, több mint 100 millió eladott példánnyal, a Simseket, a Sims 2-ket és ezek összes kiegészítőit és a csomagokat beleértve.

Én annak idején először a 2000-res években ismerkedtem meg a The Sims-szel és, akkor is csak a TV-ben láttam egy reklámban és már akkor érdekelt, hogy milyen is lehet ez a játék. Majd később barátainknál láttam, hogy nekik megvan és egyből kértem, hogy kipróbálhassam. Egyből kedvencem lett és már akkor is megnyugtatott, hogy kiélhetem a kreativitásom házépítéssel és lakberendezéssel.

Nekem 2004-ben lett először számítógépem és a legelső játék, amit kértem rá az a The Sims volt. Akkoriban még csak az alapjáték volt meg, az is csak torrentes verzióban. Ezek után jöhetett akármilyen esemény, szülinap, karácsony, húsvét, stb. mindig egy kiegészítőt kértem ajándékba, így majdnem teljes lett a kollekció. Sajnos mai napig vannak olyan kiegészítő lemezek, amik nincsenek meg (House party, Hot Date, Makin’ Magic), de az is igaz, hogy ezzel a szériával már nem is játszom.

Kicsivel később, amikor megjelent a The Sims 2, akkor természetesen azt is nagyon szerettem volna kipróbálni és első körben ezt is csak kalóz verzióban szereztem meg. Sajnos akkor is nagyon drágák voltak ezek a játékok és a hozzátartozó kiegészítők. A The Sims 2 egy hatalmas újítás volt az első széria után. Már nem csak egy szeletke telket láttunk szürke háttérrel, hanem megjelent a horizont is, az emberek (simek) tulajdonságokat, vágyakat és félelmeket kaptak. Az évek során az újabb és újabb kiegészítőkkel pedig rengeteg lehetőség került be a játékba. Karaktereinket elküldhettük egyetemre, kipihenhették magukat egy trópusi nyaraláson, vagy akár már tömblakásokba is költözhettek. Az utolsó része a második szériának 2007-ben jött ki és ezzel véget is ért a The Sims 2 időszaka. Sajnos ezzel a sorozattal sem tudok már játszani, mert a laptopom és a Windows 10 operációs rendszer már nem támogatja. Egyetlen egy hátrányt tudnék felróni ide, az pedig a nagyon hosszú töltőképernyő. Sokszor akár 15-20 percet is várni kellett, hogy a játék elinduljon.

2008-ban debütált a The Sims 3, ami nagyon sok embernek, többek között nekem is, hatalmas csalódás volt először. Itt már szabadon lehetett mászkálni a városban, nem voltunk egy telekre bekorlátozva, rengeteg újítás belekerült, viszont nagyon sok mindent kivettek belőle, ami a The Sims 2 sorozatban benne volt, így először a játék nagyon unalmasnak tűnhetett. Ennek ellenére 2008-ban megvettem az alapjátékot, de majdnem 2 éven keresztül nem is játszottam vele, mert untam. Majd szépen lassan ehhez a sorozathoz is érkeztek az újabbnál újabb kiegészítők, amik érdekesebbé tették a játékélményt.

Régebben napi szinten játszottam vele, de amióta egyetemre járok és dolgozom, azóta erre nem jut szinte semennyi időm. Sokszor van olyan, hogy hetekig, hónapokig meg sem nyitom, de ha akad egy kis szabadidőm, akkor szeretem Sims-szel levezetni a feszültséget.

Pár éve már a piacon van a The Sims 4 és annak kiegészítői, de úgy voltam vele, hogy azt már nem veszem meg, valahogyan és a harmadik sorozattal maximálisan meg vagyok elégedve és arra a kevés alkalomra elég is nekem az.

Ennyi lenne az én történetem a The Sims játékkal. Ti játszottatok vele? Szerettétek? Családot alapítottatok benne inkább, vagy építkeztetek? Véleményeiteket egy komment formájában hagyjátok meg a cikk alatt. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s