Sziasztok!

Úgy néz ki volt egy megérzésem a napokban, amikor a kamaszkori szerelemről és a szexuális védekezésről írtam a cikkemet. Éppen ma reggel, amikor ránéztem a Facebook idővonalamra az első cikk, amit megláttam pont erről szólt.

Korábban is volt már rá példa, hogy több középiskola mosdójába óvszerautomatákat szereltek fel és most jött szintén egy ötlet, hogy minél több iskola mosdója legyen felszerelve ilyen automatákkal. Ezzel természetesen rengeteg konzervatív felfogású embernél kiverték a biztosítékot. A prűdebb emberek szerint a gimis diákoknak még nem az a dolguk, hogy szexeljenek és úgy gondolják, hogy inkább az önmegtartóztatást és a régi erkölcsöket kéne megtanítani az iskolákban a szex és a védekezés helyett.

condom

Az igazság viszont az, hogy a gimisek igenis szexelnek és úgy néz ki még igényük is van az ilyenfajta automatákra. Sok kamasznak ciki és gondot okoz, ha boltban akar óvszert vásárolni. Sőt a CBA-ban még ki sem szolgálják őket 18 év alatt. Ennek tavalyelőtt szem és fültanúja voltam, amikor a Déli pályaudvarnál található CBA üzletben a pénztáros személyi igazolványt kért egy fiatal fiútól és nem volt hajlandó eladni neki óvszert, mert nem volt 18 éves. Az automatás vásárlás sokkal könnyebb és kevésbé feltűnő egy fiatal számára.

Mint korábbi cikkemben írtam nagy felelősséggel jár, hogy a fiataloknak mit mondunk és hogyan mondjuk. Nagyon fontos az erkölcs és az, hogy példamutató életet éljünk, viszont a szexualitás az élet része, amiről muszáj beszélni. Muszáj felhívni a fiatalok figyelmét a megfelelő fogamzásgátlásra, hogy elkerüljék a nem kívánatos terhességet és az abortuszt. A fiataloknál, amit tiltanak azt már csak azért is megcsinálják, mert hajtja őket a kíváncsiság. Legalább ezt a kíváncsiságot tegyék biztonságosan.

Véleményem szerint az iskolai óvszerautomaták mosdókba való felszerelése nem azt jelenti, hogy a diákok innentől kezdve az iskolában fognak szexelni, maximum azt, hogy jobban szemük előtt lesz a védekezés fontossága.

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek jó, vagy rossz ötlet ezeket az automatákat felszerelni?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s