willy-wonka-and-the-chocolate-factory-originalSziasztok!

Remélem nem haragszotok, hogy a címben kicsit eltorzítva idéztem Marilyn Monroe szavait, de ez az állítás nem csak a fent említett ősi mesterségre igaz. A bloggerek, vloggerek, vagy egyéb más közszereplők is ki vannak téve annak a “fenyegetésnek”, hogy valamelyik olvasójával, vagy nézőjével nem egyezik a véleménye és ilyenkor heves megjegyzéseket kapnak.

Velem is sokszor előfordul, hogy olyan témával foglalkozom, ami megosztja az olvasóimat. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen emberek vagyunk és mindannyiunknak megvan a saját véleménye. Én személy szerint szeretem is, ha az írásaim alatt többfajta kritika, vagy vélemény is megjelenik, mert ilyenkor (esetek többségében, de sajnos van kivétel) kulturált módon megy az eszmecsere és jönnek az érvek mindenhonnan az adott téma mellett vagy ellen.

Akik régebb óta követnek tudják, hogy nem áll tőlem távol a humor és az irónia. Leginkább a Facebook oldalamon szoktam viccesebb, nem túl komoly hangvételű képeket, rövidke szösszeneteket megosztani. Ezeket a megosztásokat sosem komoly, ártó, vagy gyűlöletkeltő szándékkal osztom meg. Sokszor egy elcsépelt, régi és fárasztó vicc, vagy képrejtvény is képes (még, ha csak rövid időre is) mosolyt csalni az emberek arcára.

Történt a napokban, Sándor-József-Benedek napjai körül, hogy a Facebook oldalamon megosztottam egy képet. A képen Fábry Sándor, Torgyán József, Uhrin Benedek és (egy zsákban) Steiner Kristóf szerepelt. Gondolom rájöttetek, hogy ez a képrejtvény a “Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget!” ismert magyar szólás-mondás rejtvénye akart lenni. Ez egy ősrégi, iszonyatosan fárasztó kép, de gondoltam már csak azért is megosztom, mert fárasztó. Semmilyen szándékomban nem állt sem Steiner Kristófot, sem a melegeket lejáratni. Sőt gyűlöletkampányt sem szerettem volna indítani. Amúgy szeretném megemlíteni, hogy Kristóffal volt szerencsém találkozni az októberi Cosmopolitan Blogger Day nevű rendezvényen, ahová engem is meghívtak és ott sikerült pár szót váltanunk. Kristóf egy nagyon kedves és értelmes ember, szóval már csak ezért sem állt szándékomban őt bántani.

Szóval elég nagy port kavartam ezzel a képpel, annak ellenére, hogy senkit nem akartam bántani. Sajnálom, ha ezen valaki megsértődött. A kommentek és a vélemények szintén megosztóak volt. Volt valaki, aki azzal érvelt, hogy manapság nem olyan időket élünk, hogy ilyen nyíltan lehetne ironizálni a homoszexualitással és példának egy időjóst hozott fel, aki az ő szavaival idézve “befosott” és elnézést kért, amikor azt merte mondani, hogy jön a meleg. Én úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy Magyarországon még mindig inkább a nem elfogadott kategóriába tartozik ez a dolog és tabunak számít, némi iróniával megfűszerezve lehet rajta viccelni. Természetesen a “befosott” kommentre is le kellett hogy csapjak egy “kínos dolog az, ha nincs váltás alsó” válasszal.

Sokak azt ajánlották, hogy töröljem a képet és felejtsem el a kommenteket, de a blogolás nem csak a szépről és jóról szól. Néha vannak olyan kommentek, amik nem a mi szánk íze szerint íródik. Ezt el kell fogadni és túl kell rajtuk lépni. Soha, semmilyen cikket nem töröltem még, sem a blogról, sem a Facebook oldalamról. Ha valamit megosztok, azért vállalom a véleményem, a felelősségem és elfogadom, ha valaki nem ért velem egyet. Egy blogger élete nem az állandó szembedicsérgetésről szól. Az enyém sem.

Még egyszer elnézést kérek azoktól, akiket esetleg ezzel megbántottam, de továbbra is tartom azt az álláspontot, hogy nagyobb feneket kerítettek ennek, mint amekkora valójában. Továbbá minden Sándortól, Józseftől és Benedektől is elnézést kérek, ha sértettek őket azzal, hogy megemlítettem őket a cikkemben. 😀

Pacsi!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s