maxresdefaultSziasztok!

Remélem jól vagytok. Én még mindig kicsit kómás vagyok a finnek látogatása után és azt hiszem még egy jó ideig nem jut időm a pihenésre. Talán majd május eleje környékén kicsit kifújom magam, de addig is munka és edzés. Szerencsére most már semmi nem állhat az utamba és újra tudok menni Johihoz.

Gondolkodtam, hogy miről írjak. Sokat gondolkodtam. Gondolkodtam napi blogon, de végül megint a hosszabban kifejtős cikk mellett döntöttem.

Több, mint egy hét telt el a választások óta. Már a kampányidőszak alatt is elég otromba viselkedés volt tapasztalható az emberek között. Rossz volt látni, hogy már a kampányidőszak elején elindult a félelemkeltés és gyűlöletszítás. Komolyan mondom, hogy nekem fájt látni azt, hogy kollégák, lakótársak és régi barátok is a politika miatt vesztek össze.

Sok-sok barátságot a különböző politikai nézetek és viták tettek tönkre. Sajnálom, hogy olyan világban élünk, ahol az embereket nem személyiségük, hanem a politikai nézeteik alapján ítélik meg. Személy szerint több olyan ismerősöm és barátom van, akikről tudom, hogy az ellentábort erősítik, de emiatt soha nem tudnék másként nézni rájuk. A politikai hovatartozás ugyanúgy magánügy, mint akár a vallás, vagy a szexuális orientáció.

A Facebook egy csodatalálmány, az egyik legegyszerűbb módja, hogy különböző, távolabb élő emberekkel tartani lehessen a kapcsolatot. A Facebook bár nem jeleníti meg, de egy bővítmény megjegyzi, hogy kik azok, akik esetleg az ismerőseik köréből törölnének. Ezen bővítmény segítségével láthattam, hogy az elmúlt fél évben több, mint 100 ember törölt, és ezek közül a kétharmadával, ha nem is, de heti szinten beszélőviszonyban voltam.

Ne értsetek félre, soha nem vontam kérdőre senkit, hogy mi okból törölt, vagy szakította meg velem a kapcsolatot. Annyit kérdeznék csak, hogy a politika mi a f*szért befolyásol ennyire mindenkit? Miért nem lehet elfogadni, ha valakinek más a véleménye? Miért kell egyből lehülyézni azt, aki másban hisz? Mindig azt vallottam, hogy az emberi kapcsolatokat kár veszni hagyni mindenfajta politikai, vagy akármilyen más hovatartozás miatt.

Borzasztóan rossz látni, hogy mennyire rosszindulatúak tudnak lenni az emberek és egyből csak a vádaskodás megy. A kommunikáció higgadt formája már nem is létezik. Sajnálom, hogy ezt kell látni.

Szeretném most ezen a platformon leírni, hogy nem érdekel, hogy ki melyik párthoz húz. Nem az alapján fogom megítélni valaki személyiségét, baráti körömet sem fogom emiatt megritkítani, mert lehet valaki kedves, jófej és szeretnivaló attól függetlenül, hogy mondjuk a Fideszt támogatta.

Most azoknak üzennék, akik a politikai nézeteim miatt fordult el tőlem, legyen az olyan aki a facebookon törölt, vagy olyan aki az utcán nem köszön, hogy ez engem semmiben nem változtatott meg. Ugyanaz az ember vagyok, mint voltam és leszek is.

Minden elveszített emberi kapcsolat megvisel. Egy barát (vagy barátnak hitt valaki) még jobban. Sokszor elgondolkodom a miérteken, de rá kell jönnöm, hogy nem emészthetem magam ezen sokáig, mert különben beleőrülök én is. Meg amúgy is szokták mondani, hogy az ember életében a barátok jönnek, s mennek.

(Mondjuk egy valakitől, akiben hatalmasat csalódtam megkérdezném, hogy miért is mondott olyanokat rólam másoknak, amiket visszahallottam.)

Ezennel befejezem a blogomon a nyílt politizálást. Sajnálom, azokat, akik emiatt elhagytak, de továbblépek. Továbblépek, mint ahogyan mindenen tovább kell lépni.

További szép estét!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s