man-beach-sea-coast-sand-ocean-1283280-pxhere.comSziasztok!

Itt a jó idő, és egyre többen mozdulnak ki kirándulni, s egyre többen választják a strandok adta pihenési lehetőségeket. A hirtelen érkező hőséget vagy a medencében magukat áztatva, vagy a medence szélén egy jéghideg sörrel próbálják túlélni az emberek. Én is éppen meg akarok dögleni annyira melegem van, amit egy jó kis kardio edzés is megdobott.

A Facebook oldalamon immáron több, mint 2500-an követtek, de ebből a sok emberből, csak néhányan ismernek úgy igazán. Nagyon kevesen tudják azt, hogy milyen ember is vagyok és meg kevesebben ismerik a félelmeimet, fóbiáimat és gyengeségeimet. Most az egyik gyengeségemet fogom ország-világ előtt megosztani.

A cikk létrejöttéhez az ötletet az egyik ismerősöm adta, aki már több ízben próbált strandra invitálni, de ezeket mindig kedvesen visszautasítottam. De vajon miért is lehet ez? Miért van az, hogy soha nem osztok meg olyan képet, ahol strandon, vagy tengerparton vagyok fürdőruhában? Összesen két tengerparti képem van, ahol elég távol állok a víztől.

Az indok pedig nem más, mint a VÍZISZONY.

Bátran mondhatom, hogy születésemtől kezdve víz iszonyos vagyok, nagyon rosszul viselem, ha nagyobb víztömeg van a közelemben, pláne, ha bele is kell mennem. Szinte bepánikoltam és sokkot kaptam, amikor Finnországi szigetvilágot hajóval jártuk be. Ez a probléma tényleg nagyon régre nyúlik vissza. A gyerekorvosom mindig azt mondta, hogy ez már a születés pillanatában kialakulhat. Ez egy nagyon komoly gond nálam.

Szüleim többször próbálkoztak beíratni úszó tanfolyamra, de az úszásoktatók egymásnak adtak át, arra hivatkozva, hogy nem tudnak velem mit kezdeni, majd az utolsó oktató megkérte a szüleimet, hogy ne erőltessék, mert ez tényleg nem megy.

De komolyan képzeljétek el a helyzetemet, hogy éveken keresztül nyaranta a Balatonnál töltöttünk 1-2 hetet, Egyiptomban és Finnországban a tengerpartnál voltam, sőt Angliában pedig az óceánnál. Egyik alkalommal sem tudtam élvezni azt, amit mások igen.  Többször próbáltam tenni ez ellen, de egyszerűen semmi nem működik, így strandra sem járok soha. Én más helyeken és máshogyan próbálom átvészelni a nyarakat. A nyelviskolában szerencsére minden szoba légkondicionált, így legalább ott nem kapok hőgutát.

Nektek is van hasonló gondotok, vagy esetleg ismertek más víziszonyost? Véleményeiteket, tapasztalataitokat szívesen várom a cikk alatt egy kommentben. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s