028_Odie_&_Zachary_28_24Sziasztok!

Április 30-a van, de ma már sokan nem dolgoznak, mert holnap itt van május elseje, a munka ünnepe. Az egykori legnagyobb kommunista ünnepen még én sem dolgozom. Komáromban leszek, és lecsekkolom, hogy milyen is az idei Komáromi napok. Évek óta, amióta Pesten is vagyok, csak 1-1 napokra tudok kinézni. Bár egyesek szerint nem veszítek semmit azzal, hogy ezt a dolgot skippelem.

Nem is olyan régen valaki megkérdezte tőlem, hogy én hogyan, s miért lettem Ubul? Ennek a történetét fogom ma elmesélni nektek, de ne készüljetek valami nagyon hosszú sztorira, bár, ha úgy nézzük ez is évekre nyúlik vissza.

Történetem 2-3 évre nyúlik vissza, amikor is elkezdtem kicsit intenzívebben kávét fogyasztani, s tulajdonképpen minden sarkon ittam egy kávét. Fogyókúrám miatt nem számított, hogy milyen kávét iszom, ezért sokszor volt olyan, hogy a (szerintem) nagyon hype-olt, túlárazott Starbucksban is vettem magamnak egy nagyadag koffeinbombát. A Starbucksban van egy ilyen szokás, hogy megkérdezik az ember nevét, és azt ráírják a papírpohárra. amiben a mennyei nedűt adják.

Sokszor voltam vele úgy, hogy jó oké, ha ennyire akarják, akkor megmondom a nevem, de hosszú távon számomra picit zavaró volt, hogy meg kell adnom a nevem ahhoz, hogy igyak egy kávét.

Nem tudom amúgy, hogy én hogyan vagyok összerakva, de nyáron mindig jobban kívánom a kávét, s ilyenkor egy nap többször is tudok inni. Tavaly egyszer a volt Moszkva téri kávézóba mentem be, és ismét kérdezték a nevem. Valamiért reflexszerűen az Ubul jutott eszembe és azt mondtam. Nem tudom, hogy miért, akkor ez jutott eszembe.

Azt is elárulom egyébként, hogy az Ubul az a Garfield című rajzfilmből jött nekem. Gyerekkoromban nagy kedvencem volt a mese és abban a magyar verzióban a kutyát Ubulnak hívták. Innen lettem én Ubul. 😀 Amúgy nagyon ritkán szoktam még Deziré is lenni a szomszédok selyemfiúja után. De a legtöbb alkalommal Ubul vagyok.

Viszont a cikk írása közben megjött a kedvem egy kávéhoz, úgyhogy megyek is a Starbucksba Ubul néven rendelni egy kávét. 🙂

Jó pihit azoknak, akik otthon vannak, s kitartást másoknak, akik a mai nap dolgoznak. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s