Muscular-man-eating-saladSziasztok!

Mostanság ritkábban írtam, mert több dolgom is volt, de ma szerencsére sikerült kifognom egy szabadnapot, így reggel kényelmesen a Lipóti pékség teraszán megreggeliztünk Áronnal, és mindjárt indulunk edzeni.

Újra fogyókúrázom, de miért is, ha tavaly már egyszer leadtam 10 kilót a nyáron? Az indok nagyon egyszerű. Sajnos gyenge voltam, s nem tudtam megtartani. Sok-sok tényező is közrejátszott, de nagy részben, csak magam tehetek róla, hogy az a súly, amit leadtam visszacsúszott a télen.

A súlynövekedésem legnagyobb ellensége az új lakás lett. Októberben új albérletbe költöztem Pesten, s tetszett, hogy most saját szobám lett, amit úgy rendezek, ahogyan szeretnék. Ki is neveztem egy szekrényt “nasis” szekrénynek, amit megtömtem a finomabbnál.finomabb csokikkal, és chipsekkel. Persze, hogy rájár az ember, ha ott van az orra előtt, s nincs kontroll. Másodsorban a dohányzás elhagyása is hozzájárult ahhoz, hogy visszajöjjenek a kilók. A dohányzás szertartását az evés váltotta fel.

Kisebb arányban egészségügyi problémáim járultak hozzá a hízásomhoz. Tavaly októberben egy jóindulatú daganatot diagnosztizáltak nálam, amit novemberben távolítottak el. Ezután erős szteroid alapú gyógyszert kellett szednem, majd novembertől egészen idén februárig a bölcsességfogaim eltávolítása zajlott. Ezek mind a négy esetben bonyolultabb eljárások voltak, amik után 10-14 napig nem edzhettem, hogy a varratok ne szakadjanak fel.

Azt már nem is említem, hogy majdnem egy hétig itt voltak a finnek, és akkor mindenhol mindent meg kellett kóstolni, s akkor sem mentem edzeni.

Most, hogy újra 90 kiló fölött mutatott a mérleg rá kellett jönnöm, hogy egy gyenge kis sz*rdarab vagyok, aki nem tudja megtartani azt az ígéretét, amit magának tett, így most a (hivatalos) nyárt megelőzve már 3 hete elkezdtem újra a fogyókúrámat. Ismét odafigyelek, hogy mit és mennyit eszek, s odafigyelek a testmozgásra is.

Az új kezdet érdekében ma vettem egy digitális mérleget ide a pesti albérletbe is, hogy minden reggel pontos számot lássak. Három hete 95.4 Kg-mal startoltam, s ma már “csak” 90.1 Kg-ot mutatott, aminek nagyon örülök. Nem sanyargatom magam, nem koplalok, csak próbálok ismét egy rendszert kialakítani, és nasit is csak a csalónapon enni, természetesen akkor is csak korlátozott mennyiségben.

Tavaly pontosan 12 kilót fogytam 10 hét alatt. Most szeretnék többet, hogy nyáron bátran viselhessek újra rövidnadrágot, s ne kelljen szégyenkeznem a lógó hasam miatt. Igaz messze vagyok attól a kinézettől, mint amit a cikkhez csatolt képen láttok, de most inkább a zsírégetésre koncentrálok, mint az erősítésre. Elhatároztam, hogy heti 3-4 alkalommal eljárok a konditerembe, Johi rengeteget segít ebben, és otthon, vagy a nyelviskolában is csinálok gyakorlatokat üres óráimban.

Most pedig indulok is edzeni. 🙂

Egy gondolat “Daily blog #29 – Fogyókúra sokadjára” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s