Sziasztok!

Ma egy olyan témát választottam, ami számomra nagyon aktuális, elég sokat gondolkodom rajta. Kicsit furcsának tűnhet, hogy pont én beszélek ismertségről, amikor egy 500-ik rangú, még nem is professzionális blogger vagyok. Nagy ismertségről és az én esetemben nem lehet szó. De akkor kezdjük is az elején, a legeslegelején. Igérem próbálok nem unalmas lenni.

Ezt a blogomat 2015-ben indítottam el 6 évnyi tematikus, ismeretterjesztő blogolás után. A személyes blog egy teljesen új műfaj volt számomra, nem is fűztem hozzá nagy reményeket, hiszen soha nem voltam az a magamutogató fajta. Viszont úgy gondoltam, hogy szükségem van egy helyre, ahol kiírhatom magamból, és megoszthatom a gondolataimat. Az egész blogolósdinak összesen egy hónapot adtam. Egy hónap próbaidőt, amíg kapok valamiféle visszajelzéseket. A bloggal együtt elindítottam egy facebook oldalt is, ahol az egy hónap alatt 400 ember követett be. Első körben az ismerőseim közül páran, majd ahogyan folyamatosan töltöttem fel a cikkeket, így az ő ismerőseik is jöttem, majd egyre többen lettek. Ez adott nekem kedvet, ahhoz, hogy folytassam.

Ezalatt a 3 év alatt Facebookon közel 2800 követő gyűlt össze, ami közel sem egy hatalmas szám. Ennek ellenére a 3 év alatt különböző fajta visszajelzéseket kaptam akár a blogomon a cikkek alatt, akár a Facebook oldalamon a megosztásoknál.

feel-alone-from-life

Nem tartom magam nagyon ismert embernek, nem is ez a célom a bloggal, de ez a 2800 ember nem csak a személyes ismerőseimből áll. A személyes ismerőseim, barátaim közül tény, hogy a legtöbben elfogultak. Akik nem ismernek személyesen ők ellátnak mind negatív, mind pozitív kritikákkal, aminek mindig örülök. A pozitívnak azért, mert visszajelzést kapok arról, hogy 1-1 cikkem, vagy fotóm jól sikerült, a negatívnak meg azért, mert olyankor tudom, hogy mi az ami nem tetszik az embereknek, s min kell javítanom. Egyfajta kommenteket nem tudok elfogadni, ezek pedig az ártó szándékkal írt, rosszindulatú kommentek.

Soha nem foglalkoztam azokkal a hozzászólásokkal és azokkal az emberekkel, akik csak azért jönnek az oldalaimra, hogy ártsanak és megbántsanak. Ez is hozzátartozik az ismertséghez, nem mindenkinek lehetek szimpatikus. Viszont azt be kell látni, ha az ember sok szrt és fst kap, akkor elgondolkodik rajta, hogy visszavonuljon, vagy teljesen befejezze, azt amit csinál. Velem is többször megesett már, hogy elgondolkodtam rajta, hogy abbahagyjam. Néha a túlzott negativitás rákényszeríti arra az embert, hogy félreálljon. Velem idáig egyszer fordult elő, hogy hosszabb ideig, majdnem 3 hónapig nem írtam semmit. Majd mégis visszatértem.

Most ismét egy ilyen periódushoz érkeztem, bár azt is hozzá kell tennem, hogy amit most írok, azon már túl vagyok. Az utóbbi időben rengeteg negatív és ostoba kommenteket kaptam, hogy újra elgondolkodtam a visszavonuláson. A választások időszaka, a rasszizmusról és a szakmunkásképzés helyzetéről szóló cikkek mind heves indulatokat hoztak elő mindenkiből. Rossz volt látni, hogy felnőtt emberek a blogomon ölték egymást, ezzel együtt támadva engem.

Nem vonultam vissza, s nem is fogom ezt megtenni a jövőben sem. Megtanultam elengedni az ilyeneket, simán el kell fogadni, hogyha ismernek, akkor el kell viselni azt is, hogy nem mindenki szimpatizál velem, nem mindenki ért velem egyet és igen van olyan, hogy már magával a kinézetemmel is ellenszenvet váltok ki egyesekből. Korábban is lazábban kezeltem az ilyen dolgokat, és a továbbiakban sem fogok nagy figyelmet szentelni nekik. Természetesen ennek az az egy nagy hátránya van, hogyha megyek valahová és esetleg ismernek, akkor egyből ez alapján állnak az emberhez.

Én a továbbiakban is magamat fogom adni, akinek ez nem tetszik, azok számára továbbra sem kötelező olvasni a cikkeimet és, hogyha nem bírja elviselni a kinézetemet, akkor nem kell like-olni az oldalamat a Facebookon. A nyárra több tervem is van mind a blog, mind a fotózás szempontjából, amiket véghez is fogok vinni. Mert ugye, ha igazán akarok valamit, akkor olyan vagyok, mint egy bulldog. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s