Sziasztok!

Napok óta a legtöbben a gyermekvállalást buzdító videóról beszélnek. Én is láttam ezt a műalkotást, sőt meg is osztottam, és a kommenteket is elolvastam több helyen. Napok óta gondolkodom rajta, hogy írjak-e ezzel kapcsolatban, vagy sem, mert valamilyen szinten érintett vagyok a dologban, de emellett nem voltam biztos, hogy én erről szeretnék nyilvánosan is nyilatkozni. Végül most úgy döntöttem, hogy megosztom veletek a gondolataimat, és tapasztalataimat, mint már máskor is tettem.

Aki nem ismerné még, ebben a videóban egy hölgy beszél arról, hogy a magyarok egyre kevesebb gyereket vállalnak. Ha még csak erről lenne szó, akkor azt is mondanám, hogy igaza van, de a videó nem erről szól a továbbiakban. Nem vagyok hajlandó itt is megosztani, mert akkor ezzel is nagyobb nézettséget generálni ennek az alkotásnak. A hölgyemény a továbbiakban arról beszél, hogy a migrációt ne a Facebook posztok megosztásával próbáljuk megakadályozni, hanem “népesítsük be a Kárpát medencét magyarokkal”, mert mint köztudott, ha a magyar szaporodik, akkor az arab nem mer idejönni. Szerinte ciki, ha valaki 30 évesen vállal csak gyereket, mert ezt minél korábban kell elkezdeni. Majd az időben ugrottunk egy 50 évet és kitért arra, hogy az idős gyermekteleneknek milyen szar lesz az életük mert nem lesz, aki gondoskodjon róluk. Szóval ezek szerint nem csak a migráció megállítása érdekében kell szaporodni, hanem azért is, hogy valaki kitermelje a nyugdíjat és gondoskodjon a szülőkről, ha már nem tudják ellátni magukat. Már bocs, hogy ezt mondom, de ez nem éppenséggel egy önzetlen cél.

Ne értsetek félre, nincs bajom azzal, aki gyereket vállal, hiszen ez egy becsülendő dolog, és úgy gondolom más örömét elrontani nem illik. Soha egyik ismerősömnek sem mondtam azt, hogy vállaljon, vagy ne vállaljon gyereket.

A Facebook kommentelők többsége úgy gondolja, hogy gyermeket vállalni az ember kötelessége és nem értik a gyermekteleneket, hiszen ez az élet értelme. Nekem erről az a véleményem, hogy mindenkinek mást jelent az élet értelme. Valakinek egy gyereket, valakinek nagy családot, valakinek egy világ körüli utat és vannak olyanok, akik a munkájukban találják meg az életük értelmét. Ezek mind olyan dolgok, amik miatt nem szabad megszólni senkit, hiszen ez magánügy és, azt illik tiszteletben tartani. Itt még megjegyezném azt, hogy sokak szerint a gyerekvállaláshoz nem kellenek anyagi javak, elég a szeretet és az elhatározás. Elég kellemetlen tud lenni viszont vacsora helyett az elhatározást és a szeretetet feltálalni kaja helyett.

Szerintem az egyik legocsmányabb kijelentés az, ha nem vállalsz gyereket, vagy elmész külföldre dolgozni, akkor nem is vagy igazi magyar. Sokan, akik itt dörgik ezeket a nagy igazságokat bele sem gondolnak, hogy rengeteg olyan ember van, aki bár szeretne gyereket mégsem lehet nekik. Rengeteg olyan egyedülálló nő, vagy férfi van, akik mindent megtennének, hogy legyen gyerekük, de az örökbefogadáskor egyből elküldik őket, még akkor is, ha megvan a megfelelő anyagi háttér, arra hivatkozva, hogy a házaspárok előnyben részesülnek. Arról se feledkezzünk meg, hogy léteznek meddő emberek is, akik emiatt nem tudnak saját gyereket vállalni.

water-path-pathway-silhouette-walking-person-949237-pxhere.com

Most pedig jöjjön az, hogy Gergőke egy kicsit őszintébbre veszi a hangnemet és leírja a saját sztoriját. Én alapjáraton nem vagyok egy gyerekcentrikus egyén. Távolról nincs velük bajom, de arra alkalmatlan vagyok, hogy babákkal gügyogjek és kisgyerekekkel bohóckodjak. Vannak akik, emiatt elítélnek engem, csak azt nem tudom miért. Semmi rosszat nem csinálok velük, nem bántom őket, csak egyszerűen nem tudok mit kezdeni velük. Ilyenkor szoktam mindig azt megkapni, hogyha majd nekem gyerekem lesz, akkor ez megváltozik. Ilyenkor szokott mindig az jönni, hogy rávágom, hogy nekem nem lesz gyerekem, s mindenki értetlenül néz, hogy miért jelentem ki ilyen nyugodtan.

Az indok egyszerű: Nekem nem lehet gyerekem!

Még soha nem beszéltem erről nyilvánosan, sőt családból is csak a szüleim tudták idáig, az ismeretségi körömben pedig a hozzám legközelebb álló barátaim. Tavaly egy daganatot távolítottak el a szervezetemből és akkor kiderült, hogy én szintén a meddők táborát erősítem, alkalmatlan vagyok a gyereknemzésre.

Szóval először mindenki számoljon el magában inimum 10-ig, ha nem 100-ig mielőtt ítélkezik is bárkiről. Soha nem lehet tudni, hogy mi húzódik meg a háttérben. Továbbra is úgy gondolom, hogy a gyermektelen emberek is maximálisan a társadalom hasznos tagjai tudnak lenni.

Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok erről az egészről. Kommentben írjátok meg. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s