A nap legfontosabb étkezése: REGGELI

IMG-0639Sziasztok!

Ma egy kicsit ismét az egészséges vonalat fogom képviselni és megosztom veletek saját tapasztalataimat is. 2015-ben, amikor Johival elkezdtem az edzéseket, akkor minden reggeli edzéskor csak annyit kérdezett, hogy: “Ugye reggeliztél?”. Számomra ez mindig fura volt, hiszen soha nem arról voltam híres, hogy reggelente evéssel kezdjem a napot. Régebben én sem reggeliztem, csak egy kávét ittam, és mellé egy szál cigit szívtam el. Mára ez már teljesen megváltozott. A cigarettát 9 hónapja letettem és megtanultam, hogy milyen fontos a reggeli fogyasztása.

Most már nem telik el úgy nap a számomra, hogy ne reggelizzek. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásból nem hiányozhat a reggeli. Tulajdonképpen a reggeli adja az energiát a délelőtti, akár fizikai, akár szellemi tevékenységek végzéséhez. Ha a reggeli kimarad, borul az egész napi étkezés.

A fogyókúra alatt is nagyon fontos. A legnagyobb hiba kihagyni a reggelit, ugyanis beindítja az anyagcserét, de nem csak reggel, hanem egész nap felgyorsítja, így könnyebben megy a fogyás. Sokan csinálják azt a fogyókúránál, hogy egész naponta csak egyszer esznek este, ami pont, hogy hízást fog kiváltani, hiszen estére lelassul az anyagcsere és a szervezet elkezd raktározni. Ha a reggeli kimarad, hajlamosak leszünk a napközbeni nassolásra, ami szintén súlygyarapodáshoz vezethet.

Én kimondottan szeretek reggelizni, nekem ez egy külön kis szertartás lett, mára már el sem tudnám képzelni, hogy ne így kezdjem a napot. Ha tehetem próbálok egészségesebb dolgokat enni. Általában teljes kiőrlésű kifliből készült szendvicset szoktam fogyasztani, benne sonkával, salátával, emellett kávét szoktam még fogyasztani laktózmentes tejjel.

Amúgy én úgy csinálom a fogyókúrám alatt, hogy olyan 7-8 óra között szoktam reggelizni. Kaja után iszok egy adag Biotech USA Thermo Drine-t, ami egy kicsit megemeli a testhőmérsékletem és segíti az anyagcsere felgyorsulását. Ezek után próbálom az ebédemet kicsit húzni, mondjuk délután 1-2 körül, hogy estére kevésbé legyek éhes. Napközben 4-5 liter ásványvizet fogyasztok.

Az egészséges életmód elkezdésének az alapja a táplálkozás rendszeresítése. Ennek alapvető eleme a reggeli. Próbáljátok ki, tényleg megéri. 😉

Hozzászólás