What if she finds out?Sziasztok!

Pár hete futótűzként terjedt végig Budaházy Edda (igen, ez nem csak az együttes neve) videója, ami tulajdonképpen elérte a célját. Mármint nem azt, hogy több gyerek szülessen, hanem, hogy mindenki erről beszél. Én is megosztottam, sőt egy cikket is írtam a témával kapcsolatban.

A cikkemben megemlítettem a meddőségemet is, ami egy daganatos betegség következtében alakult ki. Ezek után kaptam több üzenetet és kommentet is. Ezért gondoltam úgy, hogy most megosztom veletek, hogy hogyan élem meg ezt az egészet.

Első körben hölgy ismerőseim írtak, hogy nekem könnyebb ez az egész, mert férfi vagyok és a férfiakat nem csesztetik olyan intenzíven, ha nincs gyerekük, mint a nőket. Pláne azokat a nőket ítélik el, akik tudatosan nem vállalnak gyereket. Ezzel maximálisan egyetértek. Bár szerintem az mindenkinek a magánügye, hogy hány gyereket akar, vagy, hogy egyáltalán akar-e gyereket vállalni. Ez ugyanúgy magánügy, mint a politika, vallás és szexualitás.

Második körben kaptam egy olyan levelet, amiben azt kérdezték, hogy miként éltem meg azt, amikor közölték, hogy nem lehet gyerekem. Most őszinte leszek, számomra ez nem egy negatív élmény. Nem élem meg kudarcként egyáltalán, hiszen soha nem éreztem azt, hogy valaha is szeretnék gyereket. Igazából egy valami aggasztott, hogy a szüleim hogyan fogják ezt az egészet fogadni. Hát(tal nem kezdünk mondatot, de most ettől eltekintünk), hogyan is fogalmazzak? Igazából most sem nagyon tudják ezt elhinni, vagy elfogadni. Még vár rám egy kontrollvizsgálat ezzel kapcsolatban, de a doki azt mondta, hogy 90%-ra biztos, hogy terméketlen vagyok.

Volt egy másik kérdéstípus, amit több embertől megkaptam. Ez pedig az volt, hogy vállalnék-e gyereket, ha nem lennék meddő, illetve, hogy gondolkodom-e örökbefogadáson a jövőben. Akik kicsit jobban ismernek, azok tudják, hogy nem vagyok egy gyerekcentrikus ember. Nem bántom őket, nem gyűlölöm a gyerekeket, csak maradjanak tőlem távol. Nem tudok babákhoz értelmetlenül gügyögni és türelmem sincs, ahhoz, hogy kisgyerekekkel foglalkozzak. Úgy gondolom, hogy csak azért családot alapítani nem szabad, mert elvárják az embertől.

Apukám szokta mondani, hogy az egész életnek az az értelme, hogy továbbörökítsük magunkat és felneveljünk egy gyereket, de szerintem ez nagyon szubjektív. Minden embernek más az életének az értelme. Én az életem értelmét a tanításban és a fotózásban találtam meg. Attól meg nem tartok, hogy egyedül fogok maradni a jövőben, mert vannak barátaim. Többen m,ég azzal szoktak érvelni a gyerekvállalás mellett, hogy a gyermekteleneket senki nem fogja idős korukban ápolni, ha betegek lesznek. Én ezt egyáltalán nem is várnám el egyik rokonomtól, vagy barátomtól sem. Ebben az esetben inkább fizetnék az ápolásért.

Szóval egyáltalán nem negatívan élem meg, hogy nem lehet gyerekem. Nekem így is maximálisan teljes az életem. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s