Sziasztok! Szép jó reggelt mindenkinek!

Ritka pillanat ez, hogy ennyire reggel már cikket írok. Bár sok embernek ez már nem reggel, de nekem sokszor szinte hajnalnak tűnik. Mondom mindezt úgy, hogy minden reggelt 6 és 7 óra között kelek. Ez már sok-sok éve így működik, annak ellenére, hogy tizenéves koromban a nyári szünetekben egyáltalán nem voltam hajlandó 10 óra előtt felkelni. 😀 Akkor nagyon jól esett, de visszagondolva annyira nem volt jó dolog ez. Nem árt, ha az ember életében van egy napirend.

Ha már a nyarat említettem beszéljünk egy kicsit az én mumusomról, a nyárról, a nyaralásról, pihenésről és utazásról.

Számomra a nyár egy kész túlélőtábor. Mások egész évben ezt az időszakot várják, hogy jöjjön a meleg, a napsütés és süttethessék a a hasukat a napon, ha lehetséges a tengerparton. Én, mint már sokszor említettem, kicsit érdekesen vagyok bekötve és a nyár nekem a legkevésbé várt időszak. Nagyon nehezen viselem el a meleget, sajnos borzasztóan izzadós vagyok és akár egy 10 percre is elmegyek sétálni, már patakzik rólam a víz. A tóparti, tengerparti nyaralás sem vonz a víziszonyomból adódóan. Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik tiszta szívből tudnak örülni a nyárnak. Én ezt az időszakot már harmadik éve a légkondicionált nyelvsuliban szoktam átvészelni. Szerencsére kellemes 16-18 fokot tudok varázsolni, és így el lehet viselni az egészet. A brit kollégámat ki tudom üldözni a világból ezzel a szokásommal, mert ő meg pont az ellentétem. Neki az a jó, ha minél melegebb van. 😀

Summer Picnic Wide Desktop Background

A pihenés sem az erősségem, hiszen ha nagyon ritkán szabadnapot veszek ki a nyelvsuliból, akkor azt általában egy másik, esetek nagy részében fotós munka miatt szoktam kivenni, de volt olyan, hogy két azért vettem ki két nap szabadságot, hogy a HVG állásbörzén képviseljem az 5 Perc Angolt.

Utoljára 2011-ben voltam nyaralni még a szüleimmel, azóta akárhová mentem mindenhol volt valami munkám. Idén jött el az első olyan nyár, amikor eldöntöttem, hogy igazán pihenni fogok és minden alkalmat ki fogok használni arra, hogy fizikailag és mentálisan is felfrissüljek. Közel két év magazinozás és három év tanítás után most érzem azt, hogy szükségem van egy kis időre, hogy ne csináljak semmit, nem szeretnék idő előtt kiégni. Bár nem érzem azt, hogy kiégnék, nem érzem azt, hogy nyűg a munka, de azt sem szeretném, ha ez a jövőben bekövetkezzen. Szeretném a legjobb formámat hozni, hiszen a tanítványaim számítanak rám.

Szóval ez a hét egy rövid hét lesz nekem, szerdáig dolgozom csak, majd csütörtöktől vasárnapig szabadságon leszek, ez a pihenős szakasz első lépése. Ez nem egy spontán pihenés lesz, több mint egy éve tervben van. Az egyik gyerekkori barátom esküvője lesz és kapóra jön, hogy ottalvós lesz a rendezvény, ezért úgy gondoltam, hogy egy nappal meghosszabbítom a pihit. Ezt hívják úgy, hogy kellemest a kellemessel. Amúgy tök fura lesz vendégként részt vennem egy esküvőn, hiszen az elmúlt 3-4 évben csak fotósként jártam ilyen rendezvényekre.

Az idei nyár nagy durranása egy kis munkamentes Finnországi kiruccanás lesz. Ami nagyobb durranás az egészben, hogy a szüleimet is sikerült rávenni, ami már csak azért is nagy szó, mert apám kimondottan nem kedveli a hideget. Nagyon várom már, hogy menjünk. Finnország mindig is a szívem csücske volt, többször jártam már ott, de számomra megunhatatlan. Idén pont a Pori Jazz Festival idején megyünk, úgyhogy a város tele lesz turistákkal. Szüleim sem arról híresek, hogy nagyon sokat pihennének. Évek óta 2-3 nap Tapolcai kiruccanás az össz nyaralás nekik, külföldre is csak akkor mennek, ha átmennek Észak-Komáromba a Billába vásárolni, úgyhogy most nekik is jár ez a kicsit hosszabb kiruccanás.

Blog szempontjából nem tervezek leállást, sőt az utóbbi időben azt is láthattátok, hogy gyakrabban naponta, vagy kétnaponta írok cikkeket. Tegnap elindítottam egy újabb sorozatot Az én középsulim néven, ahol a köznevelésben eltöltött éveimet mesélem el és ezen kívül jövő héten folytatódik a Dental stories is. Az utóbbinak lesz egy különkiadása is, amit dr. Komlos Györggyel együtt fogok írni, ezen kívül pedig a hónap végén egy meglepetéssel is készülök nektek, de egyelőre erről még többet nem árulhatok el.

Most viszont mennem kell, mert csütörtökig még kell dolgozni. 😀

Ti hogyan szoktatok pihenni? Véleményeiteket hagyjátok meg a cikk alatt egy komment formájában! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s