Loose-skin-after-skin-gastrectomySziasztok!

Számomra is hihetetlen. Két hónapja, amikor elkezdtem a fogyókúrámat nem is gondoltam volna, hogy újra meg tudom csinálni. A tavalyi kudarc után sokkal pesszimistábban álltam neki a dolgoknak, gondolván, hogy egy évvel idősebb lettem és már nem tudok olyan könnyen fogyni, mint tavaly. Részben volt is benne igazság, mert az első két-három hét leginkább arról szólt, hogy beállítsam az étkezésem és kevesebb kalóriát vigyek be, mint amennyit elhasználok.

Jelenleg két hónap után 14 kiló mínusznál tartok, ami egy kicsivel több, mint tavaly. Tavaly 94 kilóról fogytam 83, most pedig 96-ról indultam, és most tartok 82 kilónál, de még nincs megállás. Elhatároztam, hogy egy hosszabb időt rászánok arra, hogy a testemet formába hozzam. Nem csak a fogyásra szeretnék koncentrálni, hanem idővel szeretnék újra egy kis izomzatot összehozni. Bár a genetikám olyan, hogy soha nem lesz kockahasam, de azért valami hasonlót jó lenne imitálni.

Egy valami van viszont, ami évek óta nagyobb gondot okoz, mint lefogyni. Sokunk számára ez kellemetlen téma. A megnyúlt bőr évről évre kellemetlen számomra. Az első nagy fogyásomnál nem okozott olyan nagy gondot, hiszen ott 4 év alatt fogytam 70 kilót. akkor még szépen helyreálltak a dolgok, s csak pár stria maradt meg. A hízás akkor kezdődött el újra az életembe, amikor elkezdtem edzeni és megnőtt újra az étvágyam. Bár Johi folyamatosan verte a fejem, de soha nem tartottam be az utasításait. Soha nem gondoltam volna, hogy a reggeli tényleg ennyire fontos, mint amennyire mondják.

Tavaly már érzékelhető volt, hogy a bőröm nem olyan rugalmas, mint évekkel korábban, s nem húzódik vissza annyira. Idén ez még jobban bebizonyosodott. Nem annyira vészes, mint a cikkhez feltöltött fotón látható illusztráció, de tény, hogy meg tudom fogni és ki tudom húzni. Lehet naiv vagyok, de remélem, hogy ez azért idővel változni fog.

Ha esetleg valaki tud valami jó praktikát, vagy gyógymódot a megnyúlt bőrre az ne tartsa magába, hanem bátran írjon. Plasztikai sebész nem opció. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s