IMG_7273Sziasztok!

Az elmúlt időszak nagyon rohanós volt számomra így sokkal kevesebb idő jutott mindenre. Az elmúlt két hétben szinte alig láttam a fővárost és szinte már kezdtem is elszokni a nagyvárosi nyüzsgéstől. A mai nap is egy nyüzsgős nap volt, de immáron Budapesten nyüzsögtem. Akadt még utazás előtt egy két dolog, amit el kellett intéznem. Holnap hajnalban utazok a szüleimmel Finnországba és a mai nap legfontosabb része a beszállókártyák kinyomtatása volt. Ez lesz számunkra idén a nagy “nyaralás”. Én két éve, szüleim pedig már 14 éve nem ültek repülőn. Nekik ez lesz még csak a második alkalom, hogy külföldön pihenhetnek. Anyukám számára még különlegesebb ez az alkalom, mert neki nagy álma volt meglátogatni a Pori Jazzt és ez idén sikerül is.

A finnországi kint tartózkodásunkról rövidebb napi blogok formájában fogok jelentkezni, illetve a facebook oldalamat, ha követitek (ide kattintva megtehetitek) ott láthattok majd mindig aktuális fotókat, hogy merre járunk. Sokan kérdeztétek, hogy miért Finnországba megyünk, amikor ott olyan hideg van és nem is annyira népszerű, mint a dél-európai és a mediterrán országok.

Én úgy vagyok vele, hogy amíg mások a mediterrán és egzotikus tájakat választják, a tengerparti nyugalmas pihenés reményében, én addig sokkal többre becsülök egy túrát az erdőben, vagy kiülni Pori városközpontjába a fő térre, minthogy ezernyi turista között nyomorogjak a tengerparton. Amúgy Porinak is van tengerparti szakasza. Van egy homokos, amit Yyterinek neveznek és van egy sziklás szakasz is, aminek pedig Kallo a neve. Az utóbbi nekem nagy kedvencem. Imádok kifeküdni a hatalmas sziklákra, és teljesen olyan érzésem van, mintha pihe-puha matracon feküdnék. Tavalyelőtt olyan jól sikerült ott a pihenés, hogy egy 10 perc erejéig be is aludtam. Bár kedves finn barátaim már jelezték, hogy nagyon vastag ruházatra nem lesz szükség, mert most Poriban is 32 fok van, ennek ellenére sokkal jobban szeretem a hűvösebb klímát, mint a fülledt 40 fok körüli időjárást.

Az utazásnak nem csak a pihenés a célja, hanem kedves a barátainkat is meglátogatjuk. Egykori osztályfőnököm már idén 8 éve, hogy Poriban él, így vele sem tudok olyan gyakran találkozni. Az egykori tanár-diák viszony az évek alatt barátivá vált, sőt sokszor el is felejtjük, de azért 1-1 alkalommal előjönnek régebbi vicces, vagy kínos történetek. 😀 Szilvin kívül még van 3 finn barátunk: Aulikki, Seppo és Tero, akik már évek óta rágják a fülünket, hogy utazzunk és látogassuk meg őket Poriba, ne csak mindig ők jöjjenek Komáromba.

Mindannyian egy kis programmal készülnek számunkra, ami kétségtelenül hatalmas élmény lesz mindannyiunknak. Nem is tudom kiemelni azt a dolgot, amit a legjobban várok. Mindent várok. Várom, hogy újra találkozhassak a régen látott barátokkal; a sziklás tengerpartot, a jazz fesztivált és magát a Finn életérzést.

2011-ben jártam először Poriban és azóta is abszolút kedvenc és mindig várom, hogy újra mehessek. Ez már immáron a negyedik alkalom lesz, hogy újra megtapasztalhatom a finn életérzést.

Most viszont indulok, mert szüleim hamarosan megérkeznek hozzám Budapestre és még elugrunk a Fogarasi Tescoba vásárolni, majd alvás, mert reggel 5 órakor indulunk a reptérre. Holnap reggel jelentkezem Liszt Ferihegyről. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s