IMG_6800

Sziasztok!

Épségben megérkeztünk a finnországi Poriba. Minden nagyon jó, minden nagyon szép, csak nagyon fáradtak vagyunk, hiszen egész nap szinte csak utaztunk. Volt itt taxi, repülő és busz is.

Az utunk reggel 5 órakor indult a Garay utcából, ahonnan egy nagyon jófej, vicces, vidám taxisofőrrel utazhattunk ki a reptérre, ahol kényelmesen becsekkoltunk és még reggelizni is jutott idő. A gépünk 7:40-kor szállt fel. Maga a repülés nem volt annyira vészes, bár többször dobálták a gépet légörvények és valahogyan mindig elfelejtem, hogy mennyire nincs hely a lábaimnak. 😀 Szüleim kevésbé viselték jól a repülést.

Két és fél óra repülőút után értünk be Helsinkibe, ahol a buszunk indulásáig két és fél óránk volt. A buszállomás egy bevásárlóközpont mélygarázsában van, így ebédeléssel és nézelődéssel töltöttük el ezt a szabadidőt. Sajnos magára a városra sok időnk nem jutott. Most először jártam Helsinkibe és csak egy kevés részét láttam, de annyira nem vált a kedvencemmé. Sajnos a város eléggé koszos és elhanyagolt. De lehetséges, hogy pont csak egy rosszabb környéket fogtam ki.

Helsinkitől Poriig egy közel három és fél órás busz út várt ránk. Nagyon-nagyon hosszúnak tűnt. Itt, ami a legjobban frusztrált, hogy a sofőr nem beszélt angolul és amikor kérdezni akartam valamit, akkor nem tudtam emiatt. Plusz többször mondott dolgokat finnül a mikrofonba, amiket szívesen tudtam volna, hogy mit jelentenek.

Helyi idő szerint 18:00-kor értünk be Poriba, ahol Aulikki, Seppo és Tero vártak minket. Nagyon kedvesen megmutatták a szállásunkat, elmentünk közösen vásárolni, majd leültünk egy kis közös beszélgetésre és iszogatásra. Holnap a tengerpartra megyünk majd, ahol remélem ismét jó kis fotókat tudok majd készíteni.

Amúgy rengetegen kérdeztétek, hogy miért Finnország? Miért nem egy egzotikus ország, ahol dög meleg van? Jelentem jelenleg 34 fok van és sokkal melegebb van itt Poriban, mint Budapesten. Szóval még jó, hogy beraktam a rövidnadrágomat és a titokzoknikat. 😀

Most próbáljuk túlélni a hőséget és pihenni kicsit, mert ez a mai nap enyhén szólva is hosszú volt. Holnap este ismét jelentkezem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s