Sziasztok!

Egy nap késéssel, de ismét jelentkezem az élménybeszámolós finn cikksorozatommal. Mivel tegnap este kimaradt, ezért ma két külön cikket is írok, mert ezalatt a két nap alatt annyi minden történt, hogy kár lenne egy cikkbe bele sűríteni.

A tegnap reggel szintén finnes időjárással indult. Felhős, szeles és esős volt, 18 fok. Amolyan tipikus finn nyári napnak indult. Seppo és felesége jöttek értünk kocsival és kicsivel később, mint 10 órakor elindultunk a kikötőbe, ahol volt osztályfőnököm, Szilvi családjával és finn vendégeikkel csatlakoztak a társaságunkhoz. A fedélzetre lépés előtt mindenki megkapta a maga kis mentőmellényét, anélkül senki nem utazhat a hajón. Számomra a hajózás mindig kicsit kaotikus a víziszonyom miatt. Ez egy körülbelül fél órás hajóút volt Poriból Säppi szigetére, amit első körben eléggé rosszul viseltem, de szerencsére jobban lettem később, mert a tenger nagyon nyugodt volt és zökkenőmentesen a szigetre érkeztünk.

IMG_7456

Säppi szigete amúgy egy nemzeti park, ahol egy nagyon szép világítótorony is található. 133 lépcsőfok megmászása után érünk fel a kilátóba, de sajnos a külső részre nem tudtunk kimenni. A világítótornyon kívül rengeteg szép természeti képződmény található a környéken. Kallohoz hasonlóan itt is van egy sziklás tengerpart, ami kicsit zordabb, de annál szebb.

Pár órás pihenő után visszaindultunk a hajóhoz, hogy tipikus finn módjára elfogyasszuk a délutáni kávét és a kalácsot. Mindezek után visszamentünk a szárazföldre, hogy megegyük a korai vacsoránkat. Nagyon finom lazacételeket fogyasztottunk. Képzeljétek el milyen kicsi a világ. Vacsora közben egy ismerős pár tűnik fel két kisgyerekkel. Jutta és Erkki a Tikki néptáncegyüttes tagjaim akikkel utoljára 2011-ben találkoztam, amikor először jöttem Poriba még a Magyar-Finn Baráti kör szervezésében. Nagyon örültünk egymásnak, természetesen egyből megismertük egymást és váltottunk pár szót, majd viccesen megígértük, hogy 7 év múlva újra találkozunk. 😀

Egy remek napot töltöttünk el ismét nagyszerű barátokkal. Ez alkalommal számomra is újdonság volt ez a kirándulás, mert korábban még soha nem jártam Käppi szigetén. Szeptember elején, ha a Feszty iskolával jövünk, akkor a gyerekek is ide fognak kirándulni.

A következő részben Turkuban és Naantaliban tett látogatásunkról olvashattok. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s