letöltés

 

Sziasztok!

Remélem jól vagytok. Én kevésbé! Az utóbbi egy hónapban a Facebookon megszaporodtak a nevemet és fényképeimet használó profilok , és a mai napon pedig szintén a nevemmel és egy régebbi fotómmal valaki egy “lájkolós” oldalt hozott létre.

Számomra ez az egész nem számított, mert úgy voltam vele, hogy a Facebook adminok úgyis törlik, ha több ismerősöm is jelenti. Ez a jelenség nem új keletű, az első ilyen kamu profilt körülbelül három éve csinálta egy kedves, jótét lélek, és azóta is egyszer-egyszer felbukkant. Most viszont az elmúlt egy hónapban született két hamis profil és egy oldal. Mindegyik esetben nekem adja ki magát és idegeneket jelölget. Arról már nincs információm, hogy levelezik is valakivel. Ezen kívül az utóbbi időben kamuprofilról hagytak nekem eléggé kétes tartalmú üzenetet, amikből nem szeretnék idézni.

Mindenesetre számomra ez már bosszantó, hogy ennyiszer visszaélnek a személyiségemmel. Ezen oknál fogva a mai napon megszüntettem az Instagram profilomat, a Facebookon pedig a privát profilomon érvényesítettem a legszigorúbb biztonsági beállításokat, és ezen kívül megváltam minden olyan embertől, akit nem ismerek személyesen, vagy akivel nem beszéltem egy pár mondatot sosem. Innentől kezdve, akinek szimpatikus vagyok, vagy csak a blog miatt követne az ide kattintva a hivatalos oldalamon megteheti ezt.  Ez marad az egyetlen olyan fórum, ahol nyilvános tartalmat osztok meg az olvasóimmal. A jövőben a privát oldalamon pedig senkit nem fogok visszaigazolni, akit nem ismerek.

Amúgy van sejtésem, hogy ki az aki a zaklatások, és a kamu profilok mögött áll, de amíg nincs ellene kézzel fogható bizonyítékom, addig nem szeretném vádolni semmivel. Mindenesetre annyit üzennék neki itt, hogyha nem áll le, akkor kénytelen leszek komolyabb lépéseket tenni az ügy érdekében.

További szép hétvégét mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s