Sziasztok!

Bizonyára mindenki tudja, hogy 2018-ban az év tortájának a Komáromi kisleány fantázianévre hallgató alkotást választotta meg a szakmai zsűri. A komáromiak számára ez külön büszkeség, hogy városunk tehetséges, fiatal cukrásza, Sztaracsek Ádám nyert. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Szeretném az elején tisztázni, hogy a cikk nem fizetett hirdetés, mindössze az én személyes véleményem.

Augusztus 18-a óta lehet megkóstolni az ország tortáját, de nekem csak ma volt rá alkalmam, mert mindenféleképpen az “eredeti” Jánoska cukrászda által készített verziót szerettem volna megkóstolni. Korábban, amikor már olvashattunk róla, hogy Ádám mindkét tortája döntős, már akkor gondoltam, hogy rossz nem lehet, pláne, amikor elolvastam a hozzátevőket már akkor tudtam, hogy mindenféleképpen meg kell kóstolnom a Komáromi kisleányt, ha győzni fog, ha nem. Számomra pont ez az ízvilág az, ami nagyon bejön.

Ma a Várkert bazárban szüleimmel együtt megkóstoltuk az alkotást, és mindhármunknak nagyon ízlett. Az elképzelésemben nem kellett csalódnom. Gratulálok Ádámnak a nagyszerűen eltalált ízvilághoz. A korábbi “sztárcukrász” által megfogalmazott kritika pedig egyáltalán nem állja meg a helyét, hiszen a tökéletes íze mellett egyáltalán nem ronda!!! Szépen, gusztusosan vágott szeleteket kaptunk, amire jó volt ránézni. A tortaszelettel nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy a rétegeket külön-külön esszük meg. Egybe kell érezni az egészet. Nem akarok nagy szavakat használni, de számomra egy ízorgia az, amit ez az egy szelet édesség adhat.

Amúgy azt még érdemes megemlíteni, hogy én vagyok tipikusan az az ember, aki ragaszkodik a megszokott ízekhez és nagyon nehezen próbál ki új dolgokat. Így minden évben szoktam szörnyülködni az ország tortáján, hogy milyenek a hozzávalók és milyen “ízerőszak” megy végbe, de nagy nehezen 1-1 kivétellel megkóstoltam a korábbi alkotások közül, de a Komáromi kisleány abszolút a kedvencemmé vált.

Aki teheti az kóstolja meg a Jánoska cukrászda Komáromi kisleány tortáját. A legtöbb cukrászdában lehet kapni (750-980 Ft körüli áron), na és persze aki még inkább megteheti az látogasson el Komáromba a Jánoska cukrászdába, és kóstolja meg ott az eredetit. Higgyétek el megéri. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s