Sziasztok!

A nyári vakáció utolsó hetét élvezik a diákok, s nemsokára itt van szeptember 3-a, amikor országszerte minden iskolába becsengetnek, s elkezdődik a 2018/19-es tanév. Számomra is mozgalmas volt a nyár, hiszen idén először látogattam el úgy Finnországba egy hétre, hogy tényleg csak pihentem. Ezen kívül barátaimmal sok-sok helyet meglátogattunk.

Szeptember közeledtével úgy döntöttem, hogy egy kicsit újítok a blogon. Nemrégiben a blog neve is megváltozott és az elkövetkezendő időszakban új domain nevet is kap. Jelenleg a http://www.vollaigergo.com és a http://www.gergoblogol.com címen is elérhető. Az apróbb technikai újításokon kívül a rovatok is változni fognak. A szeptember nem csak a diákoknak jelenti a tanév elkezdését, hanem a tanároknak is. Nekem is 99% az esély arra, hogy becsengetnek az Alapy suliba szeptember 3-án, ezért kevesebb szabadidőm lesz a későbbiekben. Emiatt a napi blogok egy időre most megszűnnek és ismét csak 3-4 naponta fogok tudni csak írni. Első újításnak úgy gondoltam, hogy az Étteremkritikus rovat mellé egy olyan témát is indítok, ahol a kedvenc kávézóimat, cukrászdáimat és szórakozóhelyeimet mutatom be nektek.

Az első ilyen hely, amiről írni szeretnék az a gödöllői Solier Cukrászda. Hiszitek vagy sem, ma volt mindössze csak a második alkalom, amikor itt jártam, de már abszolút kedvenccé vált. A kétszintes vendéglátó egység Gödöllő szívében, a Dózsa György úton található. Az alsó szinten található a cukrászda, fent pedig az étterem. Egyelőre csak a cukrászdáról tudok nyilatkozni, mert az étteremszintet még nem próbáltam.  Először barátaimmal látogattam el ide.

Első benyomásra is szuper kis hely. A kialakítás és a berendezés nagyon modern, de mégis családias. A hűtőpultokban különbözőfajta sütemény, tortaszeletek, és persze hatalmas fagylaltválaszték. A sütemények mellé a standard üdítőkön kívül házi limonádés, és különbözőfajta kávékülönlegességeket is választhatunk.

A kiszolgálásról is csak csupa jó tapasztalataink vannak. A pincérek gyorsak, alaposak, és nagyon kedvesek. Egy igazán profi csapat áll a vendégek szolgálatára. Ilyet már nagyon régen tapasztaltam. Érdemes megjegyezni a Solier cukrászdáról, hogy 2018 februárjában a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, ahol idén először a cukrászdákat is díjazták, a legjobb 10 cukrászda közé választották be.

Számomra nagyon hamar a kedvencemmé vált, nem csak a sütemények és a kávé tökéletes minősége miatt, hanem a felszolgálás és a pincérek vendégek felé mutatott érdeklődése, és kedvessége miatt. Aki Gödöllőn jár mindenféleképpen térjen be ide. A kávék igény szerint kérhetők laktózmentesen, vagy mindenfajta rizs-, mandula-, vagy akár kókusztejjel is. Csak ajánlani tudom mindenkinek. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s