Sziasztok!

A cím sok mindent elárulhat, hogy miről is fogok most nektek írni. Holnap újra repülőre szállok, és ismét ellátogatok az egyik közkedvelt Skandináv államba, Finnországba. A szokásos repülés előtti izgatottságon kívül most még egy picit izgulok, hogy minden rendbe legyen, hiszen 16 gyerek és 3 tanítónő is utazik velem.

Ismét a komáromi Feszty Árpád Általános iskola színeiben látogatjuk meg északi barátainkat. Szerintem már a gyerekek és a szülők is nagyon izgatottak az utazás miatt. Több gyerek már rutinos repülőnek számít, de lesz olyan is, akinek ez lesz az első alkalom. Nekem ez már a hatodik repülésem lesz, így már mondhatom, hogy én is benne vagyok a megszokásban.

Sajnos most csak egy rövidebb időre tudunk menni, az utazással együtt 4 napunk lesz, ezen belül is összesen csak két nap, amit aktív programokkal tudunk eltölteni. Finn barátaink érdekesebbnél érdekesebb programokkal készülnek számunkra. Tervek szerint hétfő délelőtt a gyerekekkel együtt a Poribeli Käppärä általános iskolát fogjuk meglátogatni, ahol az igazgató Tero Grönmark fogja fogadni a diákokat, majd különböző foglalkozásokon vehetnek részt. Délután bevásárlási lehetőséget biztosítanak nekünk, majd irány a tengerpart.

Kedden egy nagyobb volumenű kirándulással készülnek nekünk. Säppi szigetét fogjuk meglátogatni és ott fogunk eltölteni egy napot.

Biztos vagyok benne, hogy ez az utazás mindenkinek hatalmas élmény lesz. Számomra mindig nagy öröm, ha Finnországba látogathatok, és kimondottan szeretem ezt a testvériskolai kapcsolatot, hiszen ezeknek az általános iskolai gyerekeknek hatalmas lehetőség, hogy a levelezőtársaikkal és a befogadócsaládjaikkal a jövőben is fenntartsák a kapcsolatot.

Most viszont el kell indulnom, mert hamarosan megy a vonatom Pestre. Viszem a két bőröndömet, amit visszafelé finn csokival szeretnék megtömni. 😀 Délután pedig nyomtatom a beszállókártyát mindenki számára. Nem ígérem most, hogy a nyári kiruccanásomhoz hasonlóan minden este élménybeszámolót írok, de egy összegzés mindenféleképpen várható. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s