Októberben műfenyő és karácsonyi díszek. Ez nem vicc, mindez már elérhető az IKEA-ban.

Üdv újra!

Amióta újra aktív a blog nem bírom ki, hogy ne írjak nektek minden furcsaságról, ami manapság történik. Nem, nem paranormális jelenségre, és nem is az ezreseket kéregető csövesre gondoltam, hanem arra, hogy még csak október első hetét zárjuk le, de már az IKEA-ban karácsony van.

Számomra az IKEA mindig is egy olyan hely volt, ahová imádtam járni, amióta pedig szinte a szomszédban lakom sokkal gyakrabban járok ide, ha van egy kis szabadidőm. Ma is így tettem és csodálkozva láttam, hogy a piactéren a pénztárakhoz közeledve előkerültek a műfenyők, karácsonyi kiegészítők és a különböző fajta ünnepi díszek. Amikor ezt megláttam nem akartam hinni a szememnek. Normál esetben szeptember végén, október elején a boltok polcaira a temetői mécsesek szoktak kikerülni, nem pedig az ünnepi kiegészítők.

image

Ez a korai karácsony egy kicsit kiábrándító. Sajnos évek óta azt érzem, hogy a karácsony kezdi elveszíteni a báját és leginkább már csak az üzletről szól. A családokban is egyre inkább szokássá válik egymásra licitálni, hogy ki tud nagyobb ajándékot venni. Lehetséges, hogy csak én látom ilyen borúsan a dolgokat. A karácsonynak a családról és a szeretetről kéne, hogy szóljon, ahhoz nincs szükség hatalmas, drága ajándékokra. Na, de még nem szeretnék a karácsonyról beszélni, mert addig is van még 78 nap. Majd decemberben leírom megint az aktuális véleményemet a karácsonyról, csak, hogy ismét legyen valaki a rokonságban, aki megsértődhet, és indokot találhasson a haragra. 😉

Na jó, remélem mindenki érti a szarkazmust a soraim között és nem kell majd külön magyarázkodni. 😀

Mindenesetre nekem marha korai még, hogy karácsonyi díszek között válogassak. Sajnos decemberre már semmi karácsonyi hangulata nem lesz az embereknek, ha már most kezdődik a nagy ünnepezés. Annak még nem jött el az ideje, bár az tény, hogy az IKEA idén sem hazudtolta meg önmagát és rengeteg szép karácsonyfa díszt dobtak a polcokra. Biztos vagyok benne, hogy idén fogok majd az albérletben is felállítani egy kisebb műfenyőt, szép IKEA díszekkel.

Nektek mi a véleményetek? Titeket is frusztrál a korai Jingle Bells? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s