Avagy, aki kurvának megy ne csodálkozzon, ha megbasszák. 🙂

Sziasztok!

Most jött el az a ritka alkalom, amikor az engem ért internetes bántásokra fogok reagálni. Nem szokásom ez, de az utóbbi időben egy kicsit elszaporodtak az engem ért virtuális támadások.

Amikor annak idején, közel négy éve belevágtam ebbe a weboldalba tisztában voltam vele, hogy ha kritikát fogok kapni valaha is, az nem csak pozitív lesz. Sajnos olyan világot élünk, hogy az embernek nem kell sokat tennie ahhoz, hogy rosszakarókat szerezzen. Ez velem is megtörtént kismillió alkalommal, amióta bloggerként is tevékenykedem.

Igen, direkt írtam azt, hogy bloggerként is, mert elsősorban tanár vagyok, utána fotós, majd csak a legvégén blogger. Soha nem vágytam hatalmas hírnévre, mindössze szeretek írni és ehhez kellett egy “játszótér”. Ezen a játszótéren pedig néha rossz, és neveletlen gyerekek is előfordulnak. Az utóbbi időben ezek a gyerekek a Facebook és a Gyakorikérdések.hu nevű játékokat pécézték ki maguknak. Nyár végén két hamis Facebook profil, majd a napokban a Gyakorikérdéseken tettek fel elég obszcén kérdéseket velem kapcsolatban.

768388-haters-wallpaper-1920x1080-lockscreen

Szóval most érkezett el az a pillanat, hogy én reagáljak. Egyetlen egy hatalmas reakcióm pedig annyi, hogy: LESZAROM! Ha minden apró kis támadáson felhúznám magam, akkor már rég mániákus depresszióban szenvednék. Erre csak annyit tudok mondani, amit a bevezető szövegemben említettem. “Aki kurvának megy ne csodálkozzon, ha megbasszák.”. Jelen esetben én vagyok a szólásban említett prostituált, hiszen a blog létrehozatalával vállaltam, hogy elfogadok minden véleményt. Azt is el kellett fogadnom, hogy “karrierem” során lesznek olyan emberek is, akik nem fognak kedvelni. Keresztanyám szokta mindig kérdezni, hogy ennyi bántás után nem kéne-e abbahagynom az egészet és csendben eltűnnöm? Én pedig erre mindig azt válaszolom, hogy NEM.

Azt viszont soha nem tudtam megérteni, hogy miért kell a Facebookon álnév és internetről lopott kép mögé bújni. Konkrétan itt egy Tamás Bende nevű profil alatt garázdálkodó emberre gondolok, aki állítólag ismer személyesen (és nekem is van egy elég erős gyanúm, hogy ki lakozik a profil mögött), de a véleményének kinyilvánításához egy Rafael Miller nevű spanyol fiatalember Instagramról lopott képeit használja. Ha már mocskolódik az ember, akkor azt tegye őszintén, a saját képével és nevével. Előlem nem kell bujkálni, és többek között ez nagyobb őszintétlenség, mint az, hogy én nem osztom meg a magánéletem minden apró kis részletét.

Számomra sokkal többet ér az, ha valaki a negatív kritikát építő szándékkal szánja, és kulturált, emberséges módon tudja magát kifejezni. Én is próbálok mindig így fogalmazni, ha például valamiről véleményt formálok, hogy abban is legyen valami segítő szándék. Ne értsetek félre, nem jószolgálati nagykövetnek akarom magam beállítani, csak elmélkedem.

Én csak azt tudom mondani a felém rosszindulattal közeledő olvasóknak, vagy akár családtagoknak is (mert akad olyan is, akinek nem inge…), hogy köszörüljék nyugodtan a nyelvüket és a klaviatúrát rajtam. Én tudom, hogy milyen vagyok, nagyon jól ismerem a lelkiismeretem, és szerintem akik ismernek kicsit közelebbről azok is tudják, hogy milyen ember vagyok valójában. 🙂 Ezen emberek gyűlölete pedig csak megerősít. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s