Tényleg nincs jogsim. 🙂

Sziasztok!

Az elmúlt időszakban kicsit ismét eltűntem kicsit. Gondoltam már szeptember elején, hogy kevés lesz a szabadidőm, de nem gondoltam volna, hogy ennyire elfoglalt leszek. Az utóbbi időben inkább komolyabb hangvételű cikkeket írtam, olyan témákkal foglalkoztam, amik több komolyságot igényelnek, és ezt többen sérelmezték is. Nagyon szeretem az Én középsulim című rovatomat, de most itt az ideje, hogy kicsit visszatérjek a napi blogok “gyártásához”, ugyanis Facebookon ezt szavaztátok meg, hogy mindenképpen folytatódjon.

Ma úgy gondoltam ismét kicsit magamról írok, ha már annak idején 3 éve ezt személyes blognak szántam. 😀 Szóval ma arról fogok írni nektek, hogy számomra mennyi előnyt és hátrányt jelent az, hogy nincs jogosítványom.

Akik ismernek személyesen tudják, hogy a lassú tempó és a “tötymörgés” nem az én szokásom, nagyon gyorsan közlekedem, akár gyalog, akár biciklivel. Ezen kívül hajlamos vagyok az elkalandozásra, és nagyon könnyen ki tudom zárni a külvilágot, ezáltal nem figyelve semmire, ami körülöttem van. Így szokott megtörténni mindig az a kellemetlen helyzet, hogy utcán sétálva nem veszek észre ismerősöket, ezáltal nem köszönök nekik, és ők meg megsértődnek.

Számomra több előnye van az autómentes életnek. A budapesti tömegközlekedés az egyik legjobban szervezett az európai országok között. Akárhová kell mennem, oda biztos, hogy jár valamilyen kötött pályás jármű (villamos, metró).  Akár metróval, akár villamossal megyek, a csúcsidős dugót mindig kikerülöm, ezen kívül a belvárosi parkolási lehetőségeket sem kell néznem. Abban az esetben, ha elhagyom a fővárost, azért, hogy Komáromban taníthassak, vagy mehessek Karolhoz egy kis cseverészős fodrászkodásra, akkor a vasút szolgáltatásait választom. Rengeteg rossz dolog van a MÁV-ban, elsősorban a rengeteg késés, de ettől függetlenül InterCity vonattal kényelmesen el tudok menni bárhová. Ha nincs gond, akkor kimondottan szeretek vonatozni. Ezek az üres órák a legjobbak arra, hogy kicsit kikapcsoljak, és mondjuk elkezdjek megnézni egy jó filmet.

action-adult-blur-620335

Természetesen, mint mindennek a jogosítvány nélküli létnek is megvannak a maga hátrányai. Ezeket a hátrányokat 95%-ban Komáromban szoktam érezni. Amúgy ez tök fura, hogy a fővárosban, ahol nagyobb szükség lenne rá, ez nem gond, de egy vidéki kisvárosban már akadályt jelent. Komáromban nincsenek nagy távok, de vannak olyan dolgok, amihez szükséges lenne az autó. Ilyen szituáció az, amikor kora reggel 6 órára kell menni az ipari parkba magyar órát tartani a lengyeleknek. Olyankor nem egyszerű a kijutás oda sem gyalog, sem biciklivel. Az ipari parkig jelenleg sem gyalogos, sem biciklis út nincs kiépítve rendesen. Ezen kívül a fotós munkámat korlátozza egy kicsit az autó nélküliség, mert a felszerelést tömegközlekedésen nem annyira kényelmes cipelni.

Mindezek ellenére maradok továbbra is boldogan autómentes. Sokkal jobban szeretek utasnak lenni. Sofőrnek lenni hatalmas felelősséget jelent, ahol nem csak magunkra, hanem az autó összes utasára oda kell figyelni, ezen kívül minden helyzetben profi reflexekkel kell rendelkezni.

Nektek mi erről a véleményetek? Szerintetek lehet ma autó nélkül boldogulni? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s