Spoilermentes írás. 🙂

Sziasztok!

A Harry Potter univerzum rajongói már nagyban várták ezeket a perceket, hiszen ma van a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei című film magyarországi premierje. Én tegnap abban a szerencsés helyzetben lehettem, hogy premier előtti vetítésen nézhettem meg a Legendás állatok filmsorozat második részét. Maximálisan megígérem, hogy semmi olyat nem fogok elárulni, ami a trailerben ne lett volna benne.

Mielőtt belevágok az új film kivesézésébe, annyit el kell árulnom, hogy a Harry Potter világával vegyes érzelmeim vannak. A legelső könyvet, a Bölcsek kövét még 7 évesen kezdtem el olvasni, de 3 oldal után abbahagytam, mert bugyutának gondoltam. Majd kb. egy évre rá, amikor megfilmesítve megjelent a mozikban, szüleimmel együtt nagyon élveztem és tetszett, amit láttam. Vártam a második, majd a harmadik részt is. A negyedik résznél pedig valami megváltozott, és akkor nem tetszett, ahogyan a történetszál folytatódott. A negyedik rész után nem is mentem el a többire sem a mozikba, sőt annyira nem tetszett, hogy még otthon sem voltam hajlandó megnézni.

A változás akkor történt, amikor nagyban angolt tanultam, és nyelvvizsgára készültem. Elkezdtem a Harry Potter könyveket eredeti nyelven olvasni, és nem tudtam letenni, annyira élveztem. Kiolvastam mind a 7 részt, majd egymás után a filmeket is megnéztem, ezáltal teljesen összeállt a történet bennem. Tudom kicsit bonyolult volt.

Tavalyelőtt, amikor kijött a Legendás állatok és megfigyelésük film, szintén kicsit kétkedve ültem be a moziba, de nem kellett csalódnom. Bár eleinte úgy gondoltam, hogy ez a gárda is egy kicsit a Star Wars és a Gyűrűk ura vonalát akarja követni, és kapunk egy előzmény “trilógiát”, de sokkal másabb érzésem volt. Az első rész alkalmával jó volt kiszakadni a brit kötegből. és tetszett ahogyan az amerikai varázsvilágot is bemutatták.

Most a második rész története is nagyon szuper lett, tele van rengeteg érzelemmel, fordulattal és rejtéllyel. Olyan dolgokra derül fény, amire soha nem is gondolt volna egy mezei egyszerű Harry Potter könyveket olvasó ember.

rev-1-fb2-00589r_high_res_jpeg.jpg

Mivel kaptunk egy közepes hosszúságú trailert a nyár elején, amiben elég sok minden benne volt, ezért szerintem nem olyan nagy titkot árulok el azzal, hogy a mostani epizódban felbukkan Dumbledore, mint sötét varázslatok kivédése tanár, egy rövid időre visszatérünk a Roxfortba, és a francia varázsvilágba is betekintést nyerhetünk. A két legnagyobb visszatérő karakter Credence, akiről az első rész végén mindenki azt gondolta, hogy meghalt, a másik pedig a varázstalan pékmester, Jacob Kowalski, akinek elméletileg törölték az emlékeit. Azt, hogy ők milyen módon térnek vissza egyelőre legyen még titok, vagy nézzétek meg a moziban. A trailerból még egy karakter jelenléte is kiderült, ez pedig nem más, mint Voldemort későbbi kígyó szolgája, Nagini.

A fő gonoszunk Grindelwald még mindig nagy manipulátor, és a maga módján nagyon jól tudja keverni a sza…, akarom mondani a kártyalapokat. 😀 Hatalmas fordulatok várhatók vele kapcsolatban, vagyis nem feltétlen vele kapcsolatban, de ezt is nézzétek meg a moziban. Amúgy, akik jobban ismerik a háttér történetet, azoknak nem mondok azzal újdonságot, hogy Dumbledoret gyengéd érzelmek fűzték Grindelwaldhoz, amit ebben a filmben meg is mutatnak, igaz nem mondják ki, de azért érezhető, hogy ott több is volt, mint barátság.

A visszatérő fő-, és mellékszereplőkön kívül pedig rengeteg utalást és easter egg-eket is kapunk.

A befejezés pedig ismét több nyitott szálat, és hatalmas kérdőjeleket hagyott a közönség számára. Magam részéről, nekem kimondottan tetszett a mostani epizód, és sajnálom, hogy újabb két évet kell várnom a következő részig. Csak tudom ajánlani, hogy menjetek és nézzétek meg. Nem érdemes a DVD, vagy blu-ray kiadást megvárni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s