Egy tavalyi cikkem újraolvasása utáni érzelmeim.

Sziasztok!

Csodás dolog, ez az on this day alkalmazás a Facebookon, mert minden nap emlékeztet, hogy évekkel korábban miket osztottam meg. Minden reggel rá szoktam nézni, így naponta nosztalgiázhatok, ahogyan ma is tettem. Ma reggel ugyanis egy tavaly ilyenkori cikkem jött velem szemben, amiben elég mélyen írtam a családomról, és az aktuális érzéseimről.

Nos azt kell mondanom, hogy a tavalyi cikk nagyon szomorúan sikerült, ezért most pozitívabban fogok írni nektek az aktuális helyzetről.

02_skills_learn_growing_Up_big_family_shine_own_Christopher-Futcher

Mint, ahogyan szokták mondani egy év alatt sok minden változhat. Ez meg is történt. Az érintett személyekkel rendeződtek a dolgok. Leültünk, megbeszéltük a sérelmeinket, elmondtuk a véleményünket, és megegyeztünk mindenben. Én ezek után úgy döntöttem, hogy a családon belüli más nézeteltéréseket nem veszem magamra, azt oldják meg azok az emberek, akiknek jó a haragosdi.

Tavaly rengeteg mindenen mentem keresztül, 2017 egy nagyon rossz év volt számomra. Szerencsére (lekopogom) idén sokkal több jó dolog történt, és pozitívan tudom látni az elmúlt hónapok történését. Bár családon belül is több olyan ember van, aki azt gondolja, hogy túlságosan fennhordom az orrom, de valójában ez semmi más, minthogy nem vagyok hajlandó keseregni más nyomorán. Első sorban azt kell szem előtt tartanom, hogy nekem mi jó, nem szeretnék újra daganatos lenni, és ahhoz szükséges a lelki béke.

Tavaly szomorúan, és aggódva vártam a karácsonyt, idén biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogom tölteni az ünnepeket. Abban is biztos vagyok, hogy azokkal az emberekkel fogok találkozni, akik fontosak nekem, mint például ma is. 😉

Jah és a folyamatosan kommentelő lelkes rajongómnak, aki csak “Valaki” néven szokott írni, azt üzenem, hogy várom mihamarabbi jelentkezését. 😉

3 gondolat “Családi titkok – Egy évvel később” bejegyzéshez

 1. Szia Gergő!
  Ismerlek téged is meg a családodat is. Ez egy nagyon rossz felfogás, hogy nem foglalkozol a családon belüli konfliktusokkal hiszen ki másra számíthatsz az életben ha nem a családodra?! Ha teheted igenis állj bele és próbálj békét teremteni. Ne hagyd hogy valami ami jól működött korábban széthulljon. Gondolj nagymamádra hogy ő mennyire fontosnak tartotta hogy összetartson a család. Egy szeretnivaló ember vagy, nem hinném hogy akárki is rosszat gondolna rólad. Légy te az okosabb ha már a többiek nem tudnak felülemelkedni.

  Kedvelik 1 személy

  1. Kedves komáromi ismerős!

   Előre is elnézést kérek a tegező formáért, hogyha nem tegeződünk. Sajnos nem tudom ki vagy, ezért ez alkalommal bízom benne, hogy ezt elnézed nekem.

   Sajnos már nem akarok belefolyni semmilyen viszályba, túl sok és intenzív volt számomra a tavalyi év a családomból. Mint, ahogyan írtam az a szál, ami piszkosul bántott szerencsére az én részemről rendeződött, viszont másfelől meg elég ronda dolgokat hallottam vissza, hogy a saját családom miket beszél rólam a városban. Így ezután, inkább szeretnék bizonyos dolgokból, és bizonyos emberek életéből kimaradni.

   Kedvelik 1 személy

 2. Olvastam az eredeti bejegyzést is, és egy mondat nagyon megragadt bennem: “Soha nem fogom elfelejteni, hogy a apámat a “kedves” húga arra nem méltatta, hogy felhívja telefonon és megmondja neki, hogy meghalt az anyjuk.” Kétféle ember létezik: az egyiknek testvére van, a másiknak szerencséje (nekem testvérem van). De akármilyen rossz is a testvérek közti kapcsolat, ezt azért KÖTELEZŐ lett volna közölni! Nem csoda, hogy nem érzed jól magad a családoddal. A helyedben én sem tartanám velük a kapcsolatot. Soha nem voltam annak a híve, hogy egy-két közös génhiba miatt egész életemre hozzáláncoljam magam valakihez, akivel amúgy nem biztos, hogy szóba állnék. A te döntésed, hogy kivel akarsz találkozni, és ha a rokonaidat nem látod szívesen, akkor nem kell erőltetni a kapcsolattartást.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s