Végül én is megszólalok kicsit.

Sziasztok!

Az áprilisi országgyűlési választások után megígértem magamnak, és mindenkinek, hogy soha többé nem folyok bele a politikába, mert erre ráment 1-2 baráti és kollegiális kapcsolatom is, csak azért, mert a nézeteink nem egyeztek. Csak a kampány időszak alatt közel 200 ember tiltott le a facebookon, a Kétfarkú kutyapártos megosztásaim miatt.

Most viszont az év vége közeledtével úgy érzem, hogy egy utolsó cikkel mégis szükséges, hogy visszatérjek a politikai színpadra. Most sem szeretnék senkit sem agitálni, megvannak a saját nézeteim, és másokét is tiszteletben tartom.

Az elmúlt napokban olyan dolgok történtek, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Biztos mindenki tisztában vagy vele, hogy a parlament megszavazta a túlóra törvény módosítását, aminek következtében az emberek egyből az utcára mentek, hogy nemtetszésüknek hangot adjanak. Ilyen szintű megmozdulást rég lehetett látni. Igaz a közmédia és a kormányközeli sajtó pár ezer “sorosbérenc csürhéről” számolt csak be, de itt több tízezer emberről van szó.

Az első megmozdulás után az interneten is csak azt lehetett látni, hogy az emberek állatok módjára szétverték a Kossuth teret, és megrongálták az ország karácsonyfája köré felállított szánkókat, amiket elvileg rászoruló gyerekeknek akart adni a kormány.

DuS0OddWwAA6VGh

Szóval számomra ez az egész ország karácsonyfája, és a szánkó adományozás egy marha nagy képmutatás. Már bocsánat az erős kifejezésért, de a kampány alatt orrba, szájba tolták, hogy az országban már nincs éhezés, és rászoruló gyerek sem. Emellett pedig, ha nagyon jótékonykodni szeretnének, akkor első körben ezen gyerekek szüleinek kéne normális munkalehetőséget teremteni, hogy ne legyenek rászorulók. Úgy érzem, hogy a kormánymédia viszont nagyon jól tudott a szánkó rongálással kommunikálni, mert az emberek többsége mind ezzel támadta a tüntetőket.

Vasárnap jó volt látni, hogy mennyi ember vonult az utcára ismét, és, hogy ellenzéki képviselők összefogva próbáltak a tüntetők nevében szólni. Félreértések elkerülése végett most szeretném leszögezni, hogy nem ajnározom az ellenzéket, mert náluk is bőven van olyan dolog, ami nem tetszik.

Hihetetlen volt látni, hogy a tömeg ennyire összetartva elindult az MTVA székház felé, és a nagy felháborodás ellenére nem követtek el olyan ostromot, mint annak idején 2006-ban az öszödi beszéd kiszivárogtatása után.

Béke párti vagyok, de jelenleg olyan a helyzet, hogy muszáj az utcára menni, és felemelni a szavunkat. Nem csak a túlóra törvény miatt, hanem minden olyan igazságtalan törvény miatt és szabályozás miatt, amit a vezetők elkövettek ellenünk.

Magyarországon a rendszerváltás óta nem volt igazi demokrácia. Akár jobb oldali, akár baloldali párt legyen a hatalmon soha nincs összefogás, mindenki a saját kis igazát hajtja. Bízom benne, hogy egyszer ebben az életben még élhetek egy olyan országban, ahol összetartás van.

Szomorú, hogy ez az időszak pont decemberre, az advent időszakára esik, amikor arról kéne szólnia mindennek, hogy ünneplünk, de ezt már nem lehet szó nélkül hagyni.

2 gondolat “Könnygázos advent” bejegyzéshez

  1. Az áprilisi választások eredménye meglepett. Reálisan nézve csak az volt a kérdés, hogy Karácsony Gergely vagy Vona Gábor lesz-e a következő miniszterelnök. Aztán mégis maradt az Orbán-kormány…

    Én sokat gondolkoztam, hogy kire szavazzak, mert igazán alkalmas párt vagy jelölt nem volt. Már elég régóta nincs. 4 párt közül gondolkoztam: LMP, Párbeszéd, Momentum, Kétfarkú, ők még valamivel jobbak, mint a többiek. Végül egyéniben egy független jelöltre szavaztam, aki mögé hallgatólagosan beállt az egész baloldal, nem indítottak ellene senki, de hivatalosan nem merték jelölni, mert régen fideszes volt, csak csalódott és kilépett, listán meg a 4 közül az MSZP-Párbeszéd listát támogattam, mert őket tartottam a rokonszenves pártok közül legesélyesebbnek.

    A mostani tüntetések céljaival egyetértek, a tüntetéssel, mint módszerrel már kevésbé, de sajnos ez a kormány nem ért a szép szóból. Majd meglátjuk, mi lesz a vége…

    Amúgy láttad már a hírt, mekkora pofont kapott a kormány a Financial Timestól? https://hvg.hu/gazdasag/20181219_Financial_Times_Soros_Gyorgy_az_ev_embere

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s