Az ünnepek alatt vidéken pihenek (vagy meghalok az unalomtól).

Sziasztok!

December 22-ét írunk, és elérkeztem arra a pontra, hogy 2018-ban már nem dolgozom többet, így eljött a pihenés ideje. Ilyenkor minden évben pár nap erejéig visszavonulok Komáromba, hogy szüleimmel és azokkal a családtagokkal, és ismerősökkel találkozzak, akiket szeretek és kedvelek.

Számomra nagyon nehéz kiszakadni a fővárosi környezetből. Az évek alatt már hozzászoktam a forgalomhoz, az utcákon hömpölygő emberekhez, és persze ahhoz is, hogyha éjfélkor van kedvem nagy bevásárlást tartani, vagy csekket feladni, akkor azt is meg tudom tenni. Komáromban ezt nem lehet megtenni. Sokszor, amikor két napnál többet töltök otthon, már szabályosan beteg vagyok. Belebetegszem az unalomba. A TV műsor nem köt le, a várost napi 3-szor átsétálom úgy, hogy közben a kutya sem vakkant, és semmi lehetőség nincs arra, hogy értelmesen eltöltsem az időmet.

IMG_1554

Most az ünnepek alatt 5 napot fogok Komáromban tölteni. Ennek szüleim nagyon örülnek, mert hiába találkozunk minden második nap, de az is ilyen 15 perces villámlátogatás.

Szerencsére idén ez az 5 nap hamar el fog telni, mert minden nap lesz valami. Ha már nem, akkor szüleimet valamilyen úton módon ráveszem, hogy mozduljunk ki kicsit, és ne otthon legyen a fekvés. Sajnos a semmittevés nekem nem megy. Nagyon ritkán, ha olyan napom van, hogy nem kell kimozdulni a lakásból olyankor is muszáj elmennem valamerre. Nem jó érzés a négy fal közé bezárva lenni.

Egyelőre én sem vágyom most semmi másra, mint egy jó alvásra, egy forró kádfürdőre, és egy jó pohár borra. Nagyon hosszú volt ez az év, sok volt a hajtás, még ha egyesek azt is szajkózzák, hogy az egyetemisták, és a tanárok élete milyen nyugodt. Elfáradtam, pihenésre van szükségem, hogy január 1-jén megújult erővel vágjak bele az új évbe.

Ezen írásommal, még nem szeretnék elbúcsúzni a kedves (és persze egyben kedvtelen) olvasóimtól, hiszen a nagy pihenés közepette szeretném megragadni az alkalmat, hogy írjak érdekesebbnél érdekesebb témákról. 😀 Most viszont csak egy ilyen nyúlfarknyi írással rukkoltam csak elő, mert jó szokásomhoz híven ismét a vonatról írok, annyi különbséggel, hogy az esti utam most Komárom felé vezet, és nem Budapestre.

Jó pihenést kívánok mindenkinek! 🙂

4 gondolat “Daily blog #44 – Vissza Komáromba” bejegyzéshez

 1. Remélem, megtalálod a szülőkkel a közös hangot, mert ha jól tudtok beszélgetni és jól érzitek magatokat együtt, akkor bármit is csináltok, nem lesz unalmas az együtt töltött idő.

  Kedvelés

 2. Ez technikai jellegű hozzászólás, nem kell megjeleníteni, de fontos, hogy elolvasd. Minden decemberi bejegyzésedhez hozzászóltam és igyekeztem megnyomni a “kérek értesítést az új hozzászólásokról” gombot is (remélem nem felejtettem el egyiknél sem). Minden hozzászólásomnál megjelent, hogy rendszer moderációra várakozik. Nyilván ez egy moderált blog, megértem, ha nem teszel ki minden troll hozzászólást. De a “10 dolog, ami hozzátartozik a karácsonyhoz” (vagy valami ilyesmi) bejegyzésednél eltűnt a hosszú hozzászólásom, még ilyet sem írt ki a rendszer. Nem került véletlenül a SPAM mappádba? 3 link volt benne, ebből 2 link karácsonyi dalokra mutatott a YouTube-on, 1 link meg az én blogom mai bejegyzésére. Remélem, elő tudod varázsolni valahonnan, hogy ne kelljen még egyszer megírnom. Köszönöm, ha segítesz. 🙂

  Kedvelés

  1. Évek óta nem tudom mi ez a moderálás dolog a blognál, mert kommentelés után pár perccel úgy is megjelenik a hozzászólás, hogy én azt elfogadnám. Én látom a megjegyzésedet az általad említett cikknél.

   Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s