Nem mindig boldog sajnos.

Sziasztok!

Ezúton szeretnék minden kedves, és kedvtelen olvasómnak, ismerősömnek, családtagomnak boldog karácsonyt kívánni. Még azoknak is, akik utálnak. 😀 Biztos vagyok benne, hogy most sokan meglepődnek, hogy pont december 24-én, szenteste teszek közzé egy ilyen cikket, de úgy érzem mégis helye van ma itt ennek.

Az elmúlt napokban, hetekben semmi mást nem lehetett látni a közösségi oldalakon, csak azt, hogy ki mennyit vásárol, mennyire boldog, és hogy megy a készülődés az ünnepekre. Én ennek kimondottan örülök, hiszen a karácsony és a szilveszter tényleg az évnek egy olyan időszaka, amikor mindenki megpihen kicsit, és tényleg olyan emberekkel töltheti ezt a pár napot, akik fontosak az életében. Én is így vagyok ezzel.

wallpaper-2532785

Viszont nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy karácsonykor sem feltétlenül mindenki boldog.Akár anyagi, akár lelki részét nézzük meg a dolgoknak. Nagyon sok családnál éppen, hogy csak arra telik, hogy néhány fenyőágat díszítsenek fel. Bár szerintem ezek tipikusan azok az emberek, akik anyagilag rossz körülmények között vannak, de pont emiatt jobban meg tudják becsülni az együtt töltött időt.

Sajnos nagyon sok olyan család is van, ahol bár az anyagi háttér megvan, de egymást viszont folyamatosan ölik az év egészében. Ezek a fajta emberek, akik csak a karácsony kedvéért szeretik egymást, nem mások mint képmutatók. Nem csak karácsonykor kell megadni egymásnak a tiszteletet, hanem az év minden napján. Bár szerintem azzal sincs baj, ha nem szeretjük egymást, csak akkor karácsonykor ne próbáljuk meg eljátszani a nagy seggnyalást.

Becsüljük meg egymást, és azt, amink van. Keressük egymás társaságát az egész év folyamán, ne csak erre a három napra legyünk egymásnak fontosak. Nem a drága ajándékoktól lesz jó a karácsony, azok csak kacatok. Pénzért szeretetet, és megbecsülést nem lehet vásárolni. A korábban elkövetett hibákért pedig soha nem késő bocsánatot kérni. Sokkal nagyobb jellemre vall, ha valaki bevallja, hogy tévedett.

A legrosszabb talán egyedül tölteni a karácsonyt. Már csak emiatt is érdemes átgondolni, hogy milyen jó az, ha nekünk nem kell átélnünk.

Manapság az élet alapból nem egy könnyű játék. Sokfelé kell helytállni, néha nagyon fáradtak vagyunk, és ingerültek. Ilyenkor nehezebb mindenfajta konfliktust kezelni, viszont idővel, és higgadt fejjel mindent meg lehet beszélni. Ne csak a karácsony miatt akarjunk akárkitől is bocsánatot kérni. A bocsánatkéréshez, és a megbeszéléshez nincs szükség ilyen ünnepekre.

Hosszútávon én sem vagyok haragtartó. Idővel szeretek leülni, és megbeszélni a gondjainkat, ahogyan azt tavaly is tettem. Nem bántam meg, mert én is megkönnyebbültem. Ha valaki úgy érzi, hogy esetleg szeretne velem megbeszélni valamit, vagy esetleges sérelme van, az keressen bátran az év minden napján.

Én kimondottan örülök, hogy most ezt a pár napot a szüleimmel tudom tölteni, mert nagyon ritkán tudunk találkozni, hiába lakunk egymástól csak 100 Km-re. A két ünnep közötti időszak alatt, pedig a barátaimmal próbálok találkozni.

Minden apró kis dolognak örüljünk, és élvezzük a karácsonyt. 🙂

Van olyan ember, akit esetleg megbántottál, de már bánod? Ne légy nyuszi! Írj rá, hívd fel és beszéljétek meg a gondjaitokat! Higgyétek el, egyáltalán nem ciki, ha elrontottál valamit, és azt helyre akarod hozni.

Egy gondolat “A karácsony árnyoldala” bejegyzéshez

  1. Én is igyekeztem minden függő dolgomat lezárni most év végén. Nem volt túl sok, de szerencsére sikerült mindent elintézni. Már csak egy nagy esemény van hátra az évből… Egy rekordkísérlet az én szervezésemben. https://www.facebook.com/events/281249706080466/ Remélem összejön, most a legnagyobb kérdés a rekord hitelesítésének díja, várhatóan kb. 50-100 ezer Ft + ÁFA. A buborékos fóliát meg tudtam venni, az csak néhány ezres volt, de ez sok. Minden más megoldódott, bár eléggé az utolsó pillanatban… (Még tegnap is volt helyszínváltozás! Nem az én hibámból.)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s