Már csak egy napig mondhatom magam 26 évesnek.

Sziasztok!

Mit is mondjak? Ismét eltelt egy év, és újra ott tartunk, hogy születésnapom lesz holnap. Mit is mondhatnék erre? Igazából semmit. Ugyanolyan nap lesz ez is, mint a legtöbb. Biztos vagyok benne, hogy a családom, és a barátaim fel fognak köszönteni annak ellenére is, hogy nem nagyon szoktam ünnepelni ezt a napot, és abban is biztos vagyok, hogy a facebooknak hála rengeteg online ismerősöm fog írni. Ne értsetek félre, nincs bajom azzal, ha a közösségi oldalon felköszöntenek. Nekem is jól esik, ha gondolnak rám.

Amúgy elsőre katasztrófa kimondani, hogy 27 éves leszek, hiszen ismét egy évvel közelebb kerültem a harmadik X-hez. Ez egy kicsit mindig félelemmel tölt el. Soha nem viseltem jól az öregedést, és az idő múlását. Mindig azt érzem, hogy tavaly léptem be a 20-asok klubjába. és már most közelebb van a 30. Ez talán abból is eredhet, hogy tizenéves koromban túlságosan is magamba zárkózó típus voltam, és sok minden kimaradt az életemben akkor. Talán másképp kellett volna viselkednem akkor, sokkal nyitottabbnak kellett volna lennem a világ felé. Ennek ellenére nem szívesen lennék újra mondjuk 17 éves.

Én egy sokat elmélkedő ember vagyok. Az elmúlt időszakban nagyon kevés szabadidőm volt, de rengeteg minden volt, amin gondolkodtam. Többek között a múltamon, és a jelenemen is. A múltban sok mindent elrontottam, de a titkos álmaim valóra váltak. Fotós lettem, dolgoztam az 5 Perc Angolnál, majd a Speak English nyelviskolához kerültem, és a középiskolai tanári elképzelésem is teljesült. Szóval nincs okom a panaszra, hiszen amiket megálmodtam magamnak, azokat beteljesítettem.

Az év elején én is kaptam felkérést erre a bizonyos #10yearschallenge kihívásra, aminek a lényege az volt, hogy egy mostani és egy 10 évvel korábbi fotót kellett megosztani az Instagramon és a Facebookon. Eszeveszett módon elkezdtem keresni egy 2009-es képet, és szerkesztés közben rengeteg emlék előjött, és sok mindenen elgondolkodtam.

10years

A legelső dolog talán az volt, amit hosszú éveken keresztül hallgattam az idősebb generációtól, hogy majd visszasírom az óvodát, az általános iskolát, és a középiskolát. A szép emlékeket megőrzöm, a rosszakra megpróbálok nem visszagondolni. Minden tapasztalatot elraktározok magamban, de nem sírok vissza semmit. Egyiket sem csinálnám végig újra. Nem szeretek a múltban élni. A mostani személyiségem kialakulásához rengeteget adott minden olyan dolog, amit gyerekként, fiatal felnőttként éltem át.

Mindig azt szoktam mondani, hogy nekem két születésnapom van. Az első az január 28-a, amikor Komáromban megláttam a napvilágot. A második pedig nem köthető konkrét dátumhoz. Ez az a nap volt, amikor eldöntöttem, hogy megválok egykori önmagamtól és változtatok az életemen. Lefogytam, és mertem kipróbálni dolgokat. Létrehoztam az első weboldalam, a Gergő’s English Clubot, amit a kezdetekkor rengetegen véleményeztek negatívan, és ellenezték ezt a tevékenységem. 2010 óta új életet élek. Ha velem szembe sétál a lehetőség, akkor azt próbálom megragadni, és nem elslisszanni mellette.

Borzasztó kimondani, hogy már 27 éves vagyok. Ráncos lett az arcom, és több éve kénytelen vagyok festetni a hajam, mert rengeteg ősz hajszálam van. Ennek ellenére több pozitív érzés van bennem, mint negatív. Talán ez is a része a 2010 óta jelen levő örök optimizmusomnak. Sokszor vannak rossz napok, de a rossz napok egyszer véget érnek, és utánuk úgyis jön jobb.

Bízom benne, hogy se 2019, se a 27 nem lesznek nekem rossz számok idén. Tudjátok, ez az a bizonyos örök optimizmus. 😀 Akár mondhatnám azt is,hogy egyelőre a sötét oldal mindent ködbe burkol. A jövőt kifürkészni most lehetetlen.

Mindenesetre a holnapi napot ugyanúgy fogom kezelni, mint minden más napot. Nem fogok szervezni se bulit, se ünnepséget. Szépen csendben teszem a dolgom, mint minden nap. 🙂

9 gondolat “Fuck 27!” bejegyzéshez

 1. Boldog születésnapot!

  Ha már ráncról, őszülésről írsz ilyen fiatalon, akkor ez neked szól: https://www.youtube.com/watch?v=6tmRJmAPGoA 😀

  Érdekes, hogy ez a január vége így hat mindenkire… Én tegnap írtam egy hasonló bejegyzést. http://walaki.ingyenblog.hu/a-24-oraban.blog

  És nekem is a 30 volt az első kerek születésnap, amelyiktől féltem! 😀 Azóta gondolkozom olyanokon, hogy hány éves korig fiatal az ember (fogalmam sincs, de még annak érzem magam), hány éves koromig engedhetem meg, hogy a nálam fiatalabbak tegezzenek, akár gyerekek is (nem tudom, de most még igen, mert nálam fiatalabbakat én is csak tegezni tudok, és akkor már legyen kölcsönös, így érzem természetesnek, de szerintem 50 év múlva már nem lesz ilyen dilemma, mert akkor már csak tegezés lesz), és ssabad-e még az én koromban ezt vagy azt csinálni (pl. társasjátékos rendezvényekre járni – ezzel most biztos jól lejárattam magam előtted), stb.

  De a 10 éves kihívás képeken azt látom, hogy sokkal boldogabb, elégedettebb vagy, mint 10 éve. Most már van pozitív kisugárzásod. 🙂

  Amúgy holnap nekem is érdekes napom lesz. (Hagyatéki tárgyalás. Itt az első lábjegyzetben olvashatsz róla többet: http://walaki.ingyenblog.hu/2018-junius.blog)

  Kedvelés

 2. Pff… Tee, te nagyon intelligens idióta. xD Amióta lefogytál úgy osztod az észt mint senki már ezen a földön, oszt csodálkozol h régebben is mindenki utált? Lehet jobban nézel ki, de belülről ugyanúgy rohadsz mint régen. xD

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s