A blog neve ismét megváltozott.

A mai napon már harmadszor írok cikket, ilyen is nagyon régen fordult elő. Általában örülök, ha naponta, vagy kétnaponta tudok nektek írni. Igaz, most van mit pótolnom, mert az elmúlt időszak bizonytalansága végett igencsak elmaradtak az írásaim.

Mivel a többség akarata győzött szerencsére, és maradok hobbi blogger, így úgy döntöttem, hogy ezt az új kezdést új névvel kezdem. A blog neve innentől kezdve Ubul Világa, és a http://www.ubulvilaga.com címen érhető el. A facebbok oldal még egyelőre Ubul Blogol néven fut, de a közeljövőben ez is meg fog változni.

Na, de miért is ez az “új” név?

Úgy gondoltam, hogy mivel a legtöbb blogger nem a saját nevével blogol, így én is úgy döntöttem, hogy felveszem ezt a kis mókás Ubul nevet, amivel azt is szeretném szimbolizálni, hogy nem mindig csak olyan komoly témákról fogok írni, mint korábban.

Az Ubul már régebb óta az életem része, nem most jött egy hirtelen, kósza gondolat alapján. Mivel facebookon a személyes profilomon is fel van tüntetve becenévként, ezért sokszor szokták kérdezni, hogy mi ez, és honnan jött. Most mindezt elárulom, bár szerintem a bélyegkép alapján már nagyon sokan rájöttek eme név eredetére.

odie-png-7Az egész Ubul kb. három, vagy négy éve kezdődött, amikor elkezdtem intenzívebben kávézni, és sokszor megesett, hogy a Starbucksba mentem be. Ugye ebben a kávézóláncban az a szokás, hogy a rendelés után nem egy sorszámot adnak, ami alapján megkapod a rendelésed, hanem elkérik a neved, és a végén a neveden szólítanak, ha elkészült a kávé. Ebből adódóan több alkalommal keveredtem kellemetlen helyzetbe, amikor több Gergő névre hallgató egyén is várt a pultnál, és mindenki azt nézte, hogy melyik Gergő melyik kávét rendelte. Én ezek után döntöttem úgy, hogy mindig egy olyan nevet mondok, ami nem túl gyakori.

Akik ismerik a Garfield sorozatot, azok tudhatják, hogy a kis lasagne kedvelő macskánk, sárgára rajzolt kutyáját a mese magyar verziójában Ubulnak hívták. Én világ életemben imádtam ezt a kis kutyát, és így esett a választás erre a névre. Azóta bárhol Ubulként mutatkozom be mindig kedvesen mosolyognak, és érdeklődnek a név eredetéről. A minap, pont a középsuliban kérdezték ezt meg a tanítványaim.

Számomra a Garfield rajzfilmek mindig is abszolút kedvencek voltak, így büszkén írok nektek továbbra is Ubul néven. 😀

A terveim között szerepel, hogy jövő héttől ismét útjára indítsam a napi blogokat, kisebb, rövidebb gondolataimmal.

3 gondolat “Így lettem Ubul” bejegyzéshez

  1. Jó ötlet volt Ubul néven újraindítani a blogot, erről a névről nekem is Garfield kutya barátja jut eszembe először. (Tudod-e, mikor van Ubul névnap?)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s