A virágkötők és az édességboltosok napja.

Sziasztok!

Ma ismét február 14-e van, azaz Valentin nap, állítólag a szerelmesek napja. Ilyenkor a párok meglepik egymást kisebb-nagyobb ajándékokkal, elmennek vacsorázni, vagy valamilyen úton-módon romantikáznak. Most úgy döntöttem, hogy én is leírom a véleményem erről a napról. 😀

Számomra ez mindig is kicsit fura volt, hogy a szerelmesek napja. Tudjátok, mint ahogyan a karácsonyra is ráaggatták ezt a szeretet ünnepe jelzőt. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy miért kell külön esemény arra, hogy szeressük egymást? Miért csak 1-2 napra vagyunk fontosak egymásnak, az év többi részén meg ölik egymást az emberek. Nekem ez így borzasztóan idegen.

A mai napon mindenki nagyon szerelmes. Rengeteg étteremben lehet látni szívecskés lufikat, lányok kezében virágokat és természetesen búsuló szingliket is.

adult-balloons-building-297996.jpg

Ettől függetlenül a Valentin nap nem feltétlen a szeretetről, és a szerelemről szól már manapság. Inkább azt veszem észre, hogy ez is üzlet lett, mint minden más “ünnep”, amiket más nemzetektől, kimondottan Amerikától vettünk át. Úgy, mint a Halloween. Ilyenkor az éttermek mindig speciális vacsorákat kínálnak szerelmespároknak, a virágüzletekben is megjelennek a szívecskékkel díszített csicsásabbnál csicsásabb virágok, és ajándéktárgyak, az édességboltosok meg szó szerint tarolnak, mivel ilyenkor jellemző. hogy mindenki a legnagyobb, legdrágább, és legmárkásabb bonbont akarja megvenni.

Persze mindez nem azt jelenti, hogy ellene lennék a Valentin napnak. Ezt a napot is meg lehet ünnepelni szépen, lehet kirándulást, vagy vacsorát szervezni. Én úgy gondolom ezt az egészet, hogy ne csak egy nap legyen kinevezve szeretet, vagy barátság napjának. Illetve az egyedülállókat sem kéne bosszantani, hogy mindenhonnan a szerelem folyik. Nekem ez a nap, és a körülötte levő felhajtás borzasztóan csöpögős. Sosem voltam egy érzelgős fajta. Amúgy én inkább a finn változatot részesítem előnyben, ahol a Valentin nap nem a szerelmesek, hanem a barátok ünnepe.

Sajnos az utóbbi időben nagyon kevés időm volt a barátaimmal találkozni. Szerintem ők is kezdik érezni, hogy a munkám hanyagolom őket. Ez nagyon csúnya dolog, de igyekszem több időt eltölteni velük.

Nektek mi a véleményetek a Valentin napról? Ti szoktátok ünnepelni? Gondolataitokat hagyjátok meg a cikk alatt, vagy a facebookon kommentek formájában. 🙂

3 gondolat “A Valentin napról szaxerűen” bejegyzéshez

  1. Nagyon figyelemre méltó gondolatok vannak a blogodban a mai napról. 🙂

    “A virágkötők és az édességboltosok napja.” – ez talán a legjobb gondolat, sajnos ezzé változik most a legtöbb ünnep.

    És ez is nagyon jó kérdés: “miért kell külön esemény arra, hogy szeressük egymást? ”

    Én is megírtam ma a véleményemet Valentin-nap kapcsán a szerelemről, párkapcsolatról, házasságról, családalapításról: http://walaki.ingyenblog.hu/februar-14.blog

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s